Ridlektion med Coral

Coral har inte ridits på ett så han såg verkligen inte glad ut när jag försökte spänna sadelgjorden, och på vägen mot ridhuset släpande han bara benen efter sig mer och mer. Lagt på sig lite va?
Men han ryckte upp sig lite och vi värmde upp honom ordentligt innan Frida hårdkörde med oss, vi fokuserade mest på volter och olika ställningar.
Coral frustade gång på gång och tyckte det var hejdlöst jobbigt, och efter ridturen på Prins hade jag redan ont i benen men men.. bara att kämpa på!
Med Fridas ledning så gick Coral relativt fint till sist på volterna, men sen så skulle vi fatta galopp från skritt och då minsann hade nämligen den är lugna och trygga herren vaknat upp.
WROOOOOM ! sa det och han stack iväg som ett skott. Vi fick göra om det ett par gånger tills han sansat ner sig och kunde komma i kort galopp.
Tyvärr så printade varken jag eller Frida bilder. Men här är en där vi skrittar tillbaka till stallet!

 
Inne i stallet sadlade jag av Coral som var dyblöt av svett, men han ruskade nöjt på sig och efter en morot så var han nöjd och belåten!
Vill tacka Frida för att hon tar sig tid att träna mig och mina hästar! :D vi kommer en bra bit på vägen efter varje lektion. Love it!

Efter båda jag och Frida tävlat champ med blandat resultat så skulle Frida och Rave bestämt gräva upp stallplanen. Jag och Turbo stod skeptiskt och tittade på när Rave otröttligt sparkade upp marken med hovarna.. men trots att dem stod där ett bra tag så kom dem aldrig till Kina. Utan gav upp och insåg att det var lönlöst ;)
Att Frida har fått för sig att det var jag och Turbo som grävde är bara dumheter och inbillning ;)

/Hanna Winterforest

Hoppträning!

Medans jag väntade på att Frida skulle äta klart så tog jag ut min häst Southprince (Prins) och hoppade lite!


Den här token river oftast hindren med buller och bång, det är hans passion här i livet. Så att få korrekta avsprång är ju verkligen inte direkt lätt.Får be Frida hjälpa mig med det här nån gång...
Men efter lite dressyr mellan hindren (Som Prins tycker är urtråkigt dessutom) Så gav han med sig och vi fick till några riktigt härliga språng. Bara att hålla fast sig när han hoppar, stora hopp!

 
 
Och efter det så gav vi oss, då det började bli dags för mig att sadla Coral för kvällens lektion!

/Hanna Winterforest

Dem kan, mina fina! Fgc 16.00

 
 

Väntar...

 

Who is my boy? :')

 
 

Home Dear Home.. och lite stress

Bråttomt bråttomt bråttomt var det till GDC som gick 18.00. Bara att kasta sig upp på Turbo och dundra iväg!

 

Väl där mötte vi Frida och Nova som såg lugna och fokuserade ut medans jag och Turbo försökte få kontroll över våra skenande hjärtan ;) starten gick och vi brakar in i dem där pumporna igen. 
Fast min fina gav inte upp utan satte iväg som en kanonkula mot nästa kontroll, något okontrollerat. Men resten av banan gick felfritt och vi kom in på sjunde plats. Vilket energiknippe till häst jag har! helt underbar!


Direkt efter champet så smet Frida iväg snabbt som ögat och jag släppte ut Turbo till hagen igen där han får vila ett tag tills GDC går 20.00 igen.
Ser även fram emot lektionen senare ikväll och undrar vad Frida tänker plåga oss med den här gången. Har ju inte ridit "ordentligt" på ett tag så det blir intressant!

Kutar även runt klubblös och letar efter en ny klubb som trivs med mig och som jag trivs med.
Så har du någon som du tror passar? Tveka inte höra av dig på Star Stable!

/Hanna Winterforest

Hur gick det igår?

Gårdagens medverkande i Gdc och Vdc resulterade i två Silvermedaljer, en från vardera lopp! Chiefen gick som en klocka och gjorde en enorm comeback i slutet av Gdc vilket gav mig min första placering i det loppet. Det kändes himla bra, och så han kämpade mot slutet! Efter Vdc tog vi en välförtjänt skrittur, och när han varvat ner ordentligt fick han komma in och mumsa mat. Han såg rätt nöjd ut må jag säga.
 
 
Förövrigt idag så har jag dragit med mig Sammy ut en vända. Nu handlar det om att inte ge upp när han trots sin ålder är i så pass god form. Han skötte sig utmärkt och gick äntligen upp i level 8. Kämpa kämpa. 
 
 
Nu kl 18 är det Novas tur att ge sig ut. Lilltok ska få springa Gdc - kravlöst som alltid - och förhoppningsvis kan det gå lugnt och sansat till. Hon är trots allt relativt grön ännu men brukar kunna sansa sig finfint när det gäller! 
 
Tillsvidare,
Frida Silverfield :)

I väntan på något skoj

Då mina hästar har börjat visa framhovarna i Champ tänkte jag låta Chiefen springa Gdc och förhoppningsvis något mer ikväll. Han är efter mycket om och men äntligen i prima kondition och gladare än någonsin. Vägen var lång, men nu är han där han ska vara. Trygg
 
 
Då Hanna är ute på egna äventyr i helgen springer jag runt forever alone ikväll! Har lovat att hålla lektion för henne imorgon igen då det var himla länge sedan sist. Har inga att träna alls nu för tiden då jag inte är i någon klubb... Så Hanna kommer att råka ut för mina träningar nu under en tid! Hoppas på att ha ork att kunna dressyra mina egna hästar bättre framöver också! Konditionen är det inge fel på, men viljan att jobba kan vara lite svår att locka fram! ;) Är du intresserad av en lektion i Dressyr eller Terräng, skicka gärna ett meddelande till mig på Star Stable! 
 
Tillsvidare,
Frida Silverfield :)
 

Lättare träning med Sam

Nu mot kvällen tog jag ett "lättare" pass med Sam ute på stubbåkern brevid Marleys gård. Då han tränats relativt hårt sen han fick komma tillbaka hem fick han vila under dagen. Att han har sina strax över 20 år på nacken är svårt att tro, det finns gott om kraft kvar i gubben! När jag gjort några tappra försök att mjuka upp honom i skritt - jag trodde att det skulle ta stopp redan där - låg han på bettet och det slutade med att jag red igenom honom ordentligt. Efter några glada skutt hit och dit gick han riktigt fint, och belönades med att få sträcka ut benen över Everwindfälten. Det var uppskattat! Haha. Blir lika glad varje gång jag sitter på hans rygg!
 
 
 
 
 
 
Tillsvidare,
Frida Silverfield :)

Turbos dag idag!

Det här är då min allra första häst, Wildfire.

Eftersom Quicky var på dåligt humör imorse så fick Turbo göra mig sällskap på alla champ idag!
Vi startade med Gåd's championat med hyfsat reultat. Vi for in i några pumpor i början fast tog igen det senare och slutade på åttonde plats.
       Väldigt matchande outfit här ja.

Andra champet idag var också Gåds, och den här gången brakande vi in i en hamnarbetare men lyckades ta oss ett snäpp högre så det blev en sjunde plats!

Sedan var det VDC på schemat, gick super tills Turbo tydligen tyckte att vi var smutsiga för det blev ett dopp i floden (Silversong)
Detta gjorde dock att vi kom in som tolva..

 
Till sist var FGC (som inte är någon favorit) och där märktes det att Turbo var trött så avbröt efter halva banan och hejade fram Frida och Nova istället!


Kan avsluta med att jag är stolt över min älskade häst. Han kan han! även om det går som det går.

/Hanna Winterforest
 

Halloj Världen!

Hej hej, mitt namn är då Hanna och är hela 16 år (känner mig som en knatte jämfört med Frida, fast hon verkar ju kunna stå ut med mig ändå :D ) 
Är en riktig nybörjare på bloggar så ni får ta i beräkning att det lär se små konstigt ut ibland, men men !
Övning ger färdighet!
Utanför datorn grejar jag också med hästar.
Har även ett intresse av att teckna och spela gitarr lite då och då. Gitarren har det dock blivit mindre och mindre av och lär försvinna helt snart.

Star Stable började jag också spela för mer än ett års sedan, fastnade helt och idag är det en del av vardagen att logga in, sköta hästar, fixa uppdrag och vad man än hittar på i denna fantastiska värld.Detta är är en av mina fina hästar, Quickwhisper (Quicky)

 
      
I vår väldigt fina tävlingsoutfit!


/Hanna Winterforest
 

Hallå ja!

Spännande. Första inlägget. Får se vad det här leder nånstans!
Jag heter iallafall Frida och är 19 år gammal. Jag har spelat Star stable i lite mer än ett år nu, och har varit relativt aktiv under hela den tiden (självklart lite till och från med det.. haha.)
Spelar som de flesta andra i första hand för att det är roligt, och så är det rätt skönt att kunna fly till sina virtuella fybenta vänner som jag nu är lite väl fäst vid! Jag är hästmänniska utanför datorn, och håller dessutom på med musik där jag även är utbildad. Just nu läser jag beteendevetenskap och det är mitt sista år. Vad som händer sen återstår att se!  
Då presentationer är relativt svåra att få fullständiga är ni mer än välkomna att skicka iväg ett meddelande på Star Stable om det är något ni är nyfikna på! :)
 
 
Här har ni min förste trotjänare, Emerald Beauty.
 
Lär fixa någon form av signatur, men det är ett framtida problem! 

Tillsvidare,
Frida Silverfield :)