Bara en timma kvar nu! :D

Jag och Prins (Egentligen hela mitt trubbelgäng där inne i stallet ) önskar er alla ett riktigt gott nytt år och hoppas att 2014 innehåller massor med roliga uppdateringar, mål, utmaningar, uppdrag, gemenskap och såklart hästar! :D

 

Dun dun

Min nya favorit sysselsättning. Nynna på Hajen temat och lura på Hanna! 
Bilder från dagens jakt och Snus första! Haha
 
Kan ni hitta Hanna på bilderna? ;)
 
 
 

Guess who's back

... back again, 
Snus is back, tell your friends
 
Nae. Men igår kväll kom Snusan aka Silversong hem till mig igen. Jag sålde henne förut efter att ha insett att jag inte hade tid för en unghäst... Det var ett svårt beslut men var tvunget att hända. Den nya ägaren lovade mig att hon skulle få ett varaktigt hem tills det att jag kände att jag kunde ta hem henne igen och erbjuda den tid och kärlek hon är värd. Tyvärr fick jag meddelande från ägaren nu för någon dag sedan att hon planerade att sälja Snus vidare då hon inte längre kände att hon hade tålamod eller motivation. Jag blev lite ställd med tanke på vårt avtal tidigare, men vad kunde jag göra? Så jag stod i valet och kvalet om ifall jag skulle hjälpa till med försäljningen och se till att hon hamnade i ett nytt långvarigt hem, eller om jag skulle köpa tillbaka henne. Det slutade med att hon kom med transporten igår kväll och nu är hon i min ägo igen. Förhoppningsvis har jag tid med henne denna gång och jag hoppas att det blir lättare nu när hon faktiskt är inriden och relativt stadig jämfört med när jag köpte henne första gången - då meningen var att jag skulle rida in henne. 
 
 

Nattliga äventyr lönar sig tydligen

 

Gula Quicky

Quicky fick äran att följa med mig ut idag på äventyr och även äran att bära mitt nyinköpta träns! :D hade dock ingen jacka eller tröja som passade, så det fick bli en t-shirt. Gissa om jag frös? oh ja, men vill man vara fin så får man lida pin... something like that..?
Det första vi gjorde var åtminstone att hjälpa Rådsman i sgb, ligger efter med flera dagar. Men det får ta den tid den tar, ingen lust med stress just nu. Efter rådsman så tog vi en tur till SB och Jultomten, fick inga roliga gåvor. Men 5 stycken picknickkorgar åtminstone! så nu ska jag och Frida på picknick nån dag har jag bestämt (a)

 
Efter tomten så hälsade vi på den stora arenan. Måste säga att den är en stor besvikelse.
Vill ha en normalstor paddock att rida i, arenan och ridhuset är på tok för stora. Och alla hagar mellan stallet och Jarlaheim stampar det ju runt hästar i?
Thanks god för Moorlands lilla paddock. Den ligger lite privat med höga murar omkring också. Steves paddock är också helt okej.
Men annars är ju arenan stor och öppen, så den är ändå lite mysig på sitt sätt.


Quicky blev en smula nervös över det starka skenet från fyren och när en raket avfyrades så tog hon ett skutt rakt upp i luften och jag for ner på backen. Inte alls bra i t-shirt så lyckades skrapa upp armarna men som tur så stannade Quicky kvar och tittade förvånat på mig så det var bara att ta sig upp igen!
Dressyrade ett tag och när hon var helt avslappnat med både lyset och raketerna så for vi hem till Moorland igen. Fina tjejen, vad jag tycker om dig!

 

En liten hälsning

ÄNTLIGEN, kom jag in. Skrev fel adress hundra gånger -.-
Är och firar jul hos min kusin, men just nu ligger hon och sover så tänkte passa på och blogga en snabbis. Var ju ett tag sedan jag skrev nu :o
Men det rullar på hyfsat bra med klubben tycker jag! levlingen och dagliga är jag fortfarande seg på tyvärr. Men har åtminstone satt igång fisket i SB nu. Har inte tagit hem någon Arab ännu, tycker dem är en smula för små :o
Men palominon är underbar :')

Kommer hem på fredag så lär skriva mer då! God Jul på er alla!
 

Bättre sent än aldrig

I lördags blev jag äntligen klar!!
Inga fler sprickor och inget mer fiske ♥
 
 
 

Say hi to Wolf

Igår kväll kom han hem till mig. Tyvärr blev det för sent för att jag som utlovat skulle hinna presentera honom. Haha. Men här har ni honom - Wolfheart. Min nya ögonsten. Han är långt ifrån ett spontanköp då jag som nämnt haft ögonen på honom i flera månader. Wolf är som ni ser en Frieser, han är valack sedan 7 år tillbaka och är nu 14 år gammal. Han har ett stabilt psyke och är en fantastisk individ vilket var det som snabbt fångade mitt intresse. Att han dessutom har ett väldigt fint och jämt steg är ju ett fint plus i kanten. Jag har inga vidare planer med honom mer än att han ska tränas och att jag förhoppningsvis ska kunna utbilda honom vidare inom dressyren. Men vad som visar sig vet ingen. Haha. Han kanske inte alls har samma planer som jag! 
 
 
 
 

Ikväll kommer han!

Nu är det så att jag i några månader planerat att ta hem en häst. Men tillfället har aldrig blivit rätt. Såhär innan julhelgen dock känner jag att det är dags! Så nu har jag möblerat om min lille flock i stallet (med en del sura miner) haha. Lite senare ikväll klampar han ur transporten och då får ni även se min nya vackra kille!
 

Mysdag och knas

Idag när jag kom ut till stallet så stod Nova och trampade fram och tillbaka i boxen. Inget som förvånade mig då det var ett tag sedan hon fick springa mer än i hagen. Så jag tog ut henne på en ridtur, först upp till silvergladebyn, sedan vidare till Gyllenåsarna för att avsluta uppe i Valedale. På väg upp till gyllenåsarna häll jag i henne lite så att hon inte skulle rusa all världens väg, men när jag släppte efter lite på tyglarna och duttade med skänkeln så hoppade hon med enorm glädje fram i en härlig galopp! Underbar känsla då hon alltid utstrålar som glädje min lilla Nova. 
 
 
Efter att hon fått springa ordentligt och sett lite annat än Moorland, så tassade vi hemåt igen. Jag hade planerat att träna Whis idag då hennes träning kommit igång bra. Så jag släppte Novan i hagen där hon möttes av en glad men lite stött Emerald som gått ensam på sin plätt under morgonen (att det går kompisar en meter från hans hage spelade ju ingen större roll. Haha) Så trots att han varit långt ifrån ensam så såg det ut på honom som om det varit världskatastrof och han gav mig knappt en blick. Han vände tvärt när jag släppt Nova och travade med högburet huvud och lika hög svans iväg med henne skrittande efter, som att "Jaja.. Ge dig nu gubbe.." Charmiga är dem mina älskade knashästar! Chiefen, Sam och Rave kollade slött upp från att ha haft huvudet nerborrat i silagekaret. Vacker syn må jag säga. 
 
Vidare till nästa hage där jag hittade Whis, Atlas och lille Fighter stående lika nöjda med sin mat gick jag in och blev plötsligt bemött av mitt överexalterade udda gäng som alla tre kom farande i full fart. Haha. Alla hästarna verkar ha fått ny energi av kylan och snön. Men hur som helst så kidnappade jag Whis efter att med mycket om och men fått bort Atlas rumpa.. Han måste verkligen skärpa sig nu. Det är spännande att se hur han som ung hingst kan gå tillsammans med stona utan att bli tokig. Han är ju ganska liten, och Whis tvekar inte att säga ifrån om han kommer för nära. Vilket är himla tur! Duktiga flickan.
 
Jag borstade av henne en snabbis utanför stallet, hon börjar få riktigt tjock päls nu, och snön bidrar tack och lov med relativt rena hästar. Sedan fumlade jag på sadel och träns och red ner till kavalettin vid Moorland för att värma upp. Det slutade väldigt intressant må jag säga. Whis som alltid är världens snällaste, ville inte alls låta mig sitta upp. Efter ett antal försök ledde jag henne ett varv runt banan för att se om det var något som markerade eller så. Men nae. Hm tänkte jag och gjorde ett till försök att sitta upp. Men hon grimaserade lika mycket nu och sparkade irriterat med frambenet. Tillslut satt jag upp och hon gick med öronen riktade bakåt mot mig hela varvet jag skrittade runt innan jag bestämde mig för att sitta av igen. Jag pratade lite med henne och tog av utrustningen. Då sken hon upp som en sol igen! Hon var helt enkelt inte på hurmör idag. Så jag ledde ut henne till flocken knas som alla sju tuggande kollade upp och blängde som älgar när jag släppte henne, och hon rusade i full fart iväg till sina vänner igen och började äta mat. Ibland har dem precis som vi en riktigt slö och trött dag, och det tycker jag verkligen dem förtjänar. 
 
 

Arabhästar har kommit till Jorvik och julafton närmar sig med stormsteg!

Hej allihopa!
Julstämningen på Jorvik blir bara bättre och bättre för varje dag som går och Jorvik är juligare än någonsin!

Juluppdrag i Silverglade:
- Nu är vi inne på den sista slutspurten innan allt julstök ska vara klart! Fortsätt hjälp invånarna i Jorvik med julstöket. När du väl har utfört alla juluppdrag så väntar säkerligen en rolig överraskning eller två!

Nya hästar:
- De efterlängtade Arabhästarna har kommit till Skördebygden! Araberna har en helt unik modell och de tar sig fram på ett lätt och elegant sätt. Dessa skönheter finns i färgerna svart, skimmel och palomino och du hittar dem hos familjen Goldspur! Man måste vara en erfaren ryttare för att kunna rida på Arabhästarna. Därför måste din karaktär ha nått upp till level 10.
 
Underbara Arabhästar!

Dagliga julbestyr:
- Jultomten i Jarlaheim behöver hjälp med julklappsutdelningen! Rid och prata med honom och se om du kan hjälpa till på något sätt. För alla dagliga juluppdrag får du antingen Julfragment eller Julönskningar! Kolla under dagliga uppdrag i din uppdragslogg för att se vilka Jorvikbor som behöver hjälp. 

Julsticknings-bugg:
- Igår hade vissa spelare problem med att slutföra julbestyret "Sticka julstrumpor". Vi har nu gjort en uppdatering och uppdraget finns tillgängligt även idag för de som inte lyckades slutföra uppdraget. Som kompensation kan man tappa glögg hos Baronessan även på onsdagar, man kan stoppa ännu fler korvar på fredagar och julstjärnan blåser bort även på tisdagar!

Uppdateringar framöver:
- På grund av juletider kommer uppdateringen onsdagen den 25:e december bli framskjuten till torsdagen den 26:e december!
- Samma gäller uppdateringen den 1:e januari, den är flyttad till torsdagen den 2:a januari!

Juliga hälsningar,
Star Stable-gänget

Tycker att det är kul att araberna äntligen kommit. Då kanske Hypen svalnar lite? ;) Även om jag tycker att dem trots deras otroligt icke charmerande skugga verkar vara rätt söta och palominon och skimmeln är faktiskt ganska tilltalande (a) Dock är det inte den första häst som planeras dyka upp i mitt stall härnäst! Men vem vet?
 
Jätte kul med fler juluppdrag! Ska bli spännande att se vad julklappen blir i år då man förra året fick husdjur och det magiska renpulvret! Vi får antagligen nytt pulver men dem utlovar lite halvt fler än en julklapp - exciting!
Jätte bra är dessutom att dem fixat med juluppdraget som igår krånglade för många, och att dem äntligen verkar ha lagt till lite fler julbestyr vissa dagar! Allt som allt en bra uppdatering! :)
 
 

Det spelar ingen roll !

Hamna på topplistan, slå sina rekord, vinna championat..
Förut så upplevde jag också att all den här tävlingsinstinkten är stor. Folk protesterade högljutt i globala om sina placeringar på championat. Och ett tag så stängde jag av levlandet helt för att jag var så rädd att bli dömd.
Helt ärligt så trodde jag att mina vänner på Star Stable kollade in just mina (Väldigt osannolikt, i know) resultat på alla banor och kommenterade för sig själva om hur dålig jag var.
Såg bilden så starkt så först ansträngde jag mig till max för att få en bra tid, åtminstone en tid som kunde accepteras... när jag inte lyckades med det så stängde jag av levlandet helt. Frida levlade Sky åt mig en gång, tror hon slog i princip varenda rekord jag hade.
Jisses vilken psykisk press jag satte på mig själv efter det där, enda jag kunde tänka på att nå över dem och övertyga mig själv om att jag inte var så kass, att det inte berodde på mig.
Det var likadant på champen, folk plockade rosetter hit och dit samtidigt som dem frågade efter mina resultat... Öh jo jag kom på 15:e plats.
Hade ångest inför den frågan också, ja helt sjukt... Var väldigt glad när Turbo lyckades plocka silver i Gdc. Kändes som jag var klar då, nu hade jag bevisat mig själv.
 
Kom över den där perioden efter ett tag och levlade för hästens skull. Utan att bry sig om resultat, huvudsaken var att jag fick XP:n. Det var skönt, har egentligen inte en dator som klarar av Star Stable särskilt bra egentligen, men det funkar.
 
Idag har jag börjat återfå prestationsångesten lite, startade om Jorvikstallets Elittväling flera gånger för att ta mig i mål på en hyfsad tid. Men tycker verkligen om tävlingen, så det var mest för skojs skull!
Såg en tjej i global som förändrade min syn helt, hon var glad över att hon kommit på nionde plats i ett champ (minns inte vilket) och då var det som kugghjulen i hjärnan kom igång igen. Att jag inte måste prestera på topp, att jag kan vara glad för det jag åstadkommer utan att känna något "jag måste bli bättre".
 
Glädjas åt vänners resultat utan att få den osynliga pressen "jag måste också". För det spelar ingen roll, det är spel som spelas på en dator och jag behöver absolut inte prestera som dem för att bli accepterad.
 
Värst vad deep det här blev! :o

*-*

ÄNTLIGEN ♥
No more fiske :'D
 

Ena delen avklarad!

Nu är jag äntligen Beundrad med fisket i Skördebygden. Om några dagar är jag dessutom klar med Jorviks fiskeklubb Gåd och ML också. No more fiske ♥ Mahaha längtar. 
 
 

Nu har det spårat ur!

 
Klagoinlägg deluxe

Nu på kvällen var Globala chatten om möjligt vidrigare än vanligt. Att små barn kan sitta och skriva så som dem gjorde är rent ut sagt gräsligt. Om jag som förälder kom på min 11 åring med sånt där hade jag kastat ut allt vad hetat dator och elektronik genom fönstret. FYF*N!!
 
I efterhand är jag brutalt elak på att jag inte tänkte på att ta deras namn och skicka vidare direkt till teamet. Jag blir så förbannad på folk som inte kan bete sig! Usch! Såna människor ska inte hålla till bland andra vare sig i verkliga livet eller online. Och så unga människor?! Håll koll på era barn och vad dem skriver parents. Eller om du som läser detta själv vet med dig att du passar in i det här scenariot - skärpning!
 
När jag som ändå tålig 19 åring loggar ut för att jag är ÄCKLAD av vad yngre skriver i ett HÄSTSPEL så är det illa!
God natt! -.-
 
 

Rättar till problemet

La ju upp det här tidigare, men stryker det helt då det inte alls fungerar -.-

  • Först och främst ska jag ha en maxgräns på två hästar i stallet som mest när hästön kommer.
  • Ska strunta totalt i dagliga och i att levla tills jag verkligen vill det.
  • Kommer försöka återfå stallkänslan och ridkänslan i spelet ! det här spelet är mer än bara ett spel...
  • Ingen häst får köpas in om inte mina nuvarande hästar är i maxad level
  • När jag väl börjar med dagliga igen kommer jag ha begränsat område som utökas med tiden
  • Ha roligt!
Tänker nog ta en paus igen, känner ingen alls motivation för någonting i ss. Mest att jag loggar in bara för att göra det :o Allt som finns där är bara att bygga rykten och levla hästar. Dagliga i massor? Nej tack.
Men lär åtminstone logga in och sköta hästarna, vill inte få tillbaka den röda smileyn och självklart titta till hur det utvecklar sig med klubben! :D
Men i övrigt är jag off ett tag, sen händer det ju ändå grejer IRL runt den här tiden så tiden kanske blir knapp hur som helst!
Nej nu kära människor, säger jag godnatt och hej hej sängen :')
 

Early evening settle down

Hey, that sounds like my luck, I get the short end of it
Oh I love to be
I love to be the underdog 
 
 
 

Dagens Julklappar!

Idag blev det inte heller något roligt.
Fick tag i en gul och en grön mössa, sadel och fin fina stövlar. Frida fick två par vantar, en tröja och ett matchande (Haha) träns åt Whis!
Efteråt for vi även och kollade in borken på Paddockön, riktigt vacker pojke där borta! :o

 
 
 Måste verkligen komma igång och levla nu igen, känner att pressen är enorm. Har 3 stycken hästar som väntar... 4 med ponny..

Vad mer kan jag säga? Snö ♥

Underbart
 

Julklappar!

Haha idag fick vi inget kul egentligen.
Jag fick tre mössor och ett träns och Hanna fick fantastiska gulbyxor, två mossmössor och ett träns! ♥ 
 
 

Min syn på den Globala chatten

Med risk för att låta gnällig och sur skriver jag det här inlägget. Det är något jag har funderat över under en lång tid, och kontrasten mellan när jag började spela tidigt efter att första svenska servern öppnade upp och nu är skrämmande markant. 

 
Det här känns som ett väldigt omtalat ämne. Det känns också väldigt aktuellt med tanke på den nuvarande situationen som varje dag blir mer och mer okontrollerbar. 
 
Vad är den Globala chatten?
Den Globala chatten är en möjlighet som getts till oss spelare för att vi lättare ska kunna komunicera med större utsträckning i spelet. Det är en allmän chatt där alla som har bekräftat sin e-post adress kan delta i konversationer. Det är här dem flesta väljer att göra reklam för sina klubbar, bloggar, aktiviteter i spelet och det är även hit man vänder sig om man behöver snabb hjälp. Till en början hette den Globala chatten "Stallchatten" vilket var en liknande chatt men som var begränsad till ett mindre område kring det stallområde man var närmast. Alltså kunde en spelare som befann sig i Firgrove inte se vad en spelare i Fort Pinta skrev i stallchatten, som dem nu hade gjort med den globala.
 
Problemet med den globala chatten ligger inte i att den inte fyller sin funktion. Chatten är ett väldigt effektivt hjälpmedel och man kan även hålla fina samtal med andra spelare utan att det blir något märkvärdigt. Problemet ligger i att chatten är obevakad. Det är vi spelare som rapporterar om någon missbrukar eller på andra sätt upplevs som stötande i chatten. Att vi spelare blivit varse om hur pass fri den här chatten är har gjort att många spelare flera gånger missbrukar genom att spamma, starta bråk, slänga skällsord osv osv. Dagliga exempel man ser i chatten - "Idio*t" - "Jag ska ta livet av mig" - "MEN LÄGG DIG INTE I" - "Sluta bråka.. snälla" - "Besök min blogg, besök min blogg, besök min blogg..." - "jag är mobbad i spelet och på riktigt" - "Alla som hatar mig säger 123" - osv osv.
 
Jag vill att vi efter dessa exempel har i åtanke att dem flesta uttalas av spelare som många inte hunnit sig upp i tonåren, och för det mesta är det endast för att söka uppmärksamhet. Speciellt yngre spelare har en förmåga att tro i ren ovishet att man kan skriva vad som helst på internet utan att det ger några konsekvenser. Och i det här fallet är det ofta så att dem kommer undan. Även äldre spelare kan många gånger bli riktigt spydiga i chatten och jag har sett många gånger hur spelare i min egen ålder och äldre har sett ner på och idiotförklarat en yngre eller jämnårig spelare. Det tycker jag inte heller är okej. Är man i ett allmänt chattrum får man helt enkelt tänka på hur man beter sig oavsett hur irriterad man är bakom skärmen. Det är inte okej att uttrycka sin ilska inför alla andra spelare som inte har något med saken att göra, och därmed dra ner stämningen för dem som har chatten uppe och läser. 

Att bråka i Globala chatten och sedan sitta och "skrika" åt folk att inte lägga sig i - det idiotförklarar jag totalt och har ingen som helst förståelse för. Är man på den mognadsnivån att man väljer att hantera sin konflikt i en allmän chatt så får man också acceptera att alla i den här chatten kan ta åt sig och bli irriterade. Dem kommer då att säga till. För allas trevnad - förflytta er till en annan chatt. Vi vill inte höra om era fåniga gräl.
 
En annan sak som förekommer ofta är hur spelare diskuterar andra spelare som inte finns inne i spelet eller som inte är aktiva vid tangentbordet precis då, och därför inte kan försvara sig. Det har varit en hel del tjaffs om olika mer välkända spelare på senaste tiden där det har diskuterats allt ifrån vem som är bäst till vem det egentligen är som sitter bakom skärmen. Skulle ni vilja att folk pratade om er när ni inte kunde se vad som sas och i värsta fall försvara något som sägs? Skulle inte tro det. Inte heller är det okej att spamma chatten bara för att en viss spelare loggar in. Vill ni prata med en spelare så ta kontakt med denna på annat sätt. Att skrika dess namn och desperat försöka ta reda på var personen befinner sig är inte acceptabelt och kan inte heller vara roligt för den som blir utsatt för tjatet. Sedan vet jag att dem mer "välkända" ofta är väldigt glada över att bli välkomnade in i spelet. Men vi måste börja dra gränser. 
 
Till sist tänkte jag sa upp en ständig diskussion som pågått väldigt länge i vår kära Global. Det handlar om Star Stables egna kändisar - som inte får kallas kända? 
"Man är inte känd i SSO, man är igenkänd :3" - Språkkunnig som jag är kan jag säga, lägg ner det där. Att säga känd, igenkänd, välkänd. Alla dessa kan lika väl ha samma betydelse. En person som är igenkänd på ett område kan man lika gärna säga är känd på det området, och samma sak gäller i Star Stable. 
Dem är kändaigenkända och välkändaSen ska man ha i åtanke att en spelare som man själv tänker "wow," över kanske 95% av spelets resterande medlemmar inte har en aning om vem det är.
 
Fundera på saken, och framförallt - Tänk på hur ni beter er i den globala chatten så att vi kan återfå en trevlig stämning i vår kära pixelvärld. Bråkar någon med dig? Det är ett spel. Ignorera spelaren och byt konversation till en glad vän istället och hitta på något. Det lönar sig ingenting att bråka på internet.
 

Favoriten bland alla banor

Är ju ingen annan än mina kära galoppbana :')
Har alltid (utan någon större anledning egentligen) varit dragen till sporten och drömmen att bli jockey kom tidigt. Men verkligheten kom ikapp mig och jag har släppt det mesta av det där nu. Speciellt efter min praktik i ett galoppstall där jag upptäckte att omständigheterna inte var dem trevligaste. Iaf i det stallet..
Men fortfarande finns det inget mäktigare än att se ett fullblod susa fram på banan och den ofärdiga galoppbanan i ss kommer alltid vara favoriten!

Tyvärr är jag rädd att den alltid kommer vara ofärdig...

 

Lots to do! √

Idag blir en hektiskt dag i stallet då jag har massor att hinna med! Kanske inte massor... Men en hel del. Får se vad som blir gjort och inte då jag måste få in lite skolarbete också (roligt roligt - urk not.) Så lär ändå bli SS hela dagen. Dvs när jag väl kliver upp någon gång på eftermiddagen!
 
√ Stänga sprickor
√ Fiska i Gåd
 Fiska i SB
 Dagliga i Jarlaheim och Jorvikstallet
 Julbestyr hos rådsmannen
√ Dagliga juluppdrag
√ Träna Whis + markarbete
 Markarbete och bommar med Atlas
 Skritta och linda om Emeralds ben
 Eventuellt hovslagare för Whis och Atlas (båda har gått barfota.)
 Värva medlemmar till klubben!
 
Arkivbild på min käraste ♥
 

Nattlig klättring

Ja hörni, vad kan jag säga mer än - Jorvik nattetid ♥
 

Så himla fint

Då vi tycker att vi varje gång får så himla fina outfits av Tomten tänkte vi nu dela med oss av alla fina saker vi får! På! Hahaha. Vissa grejer är så sanslöst roliga så det är inte klokt :')
 
Idag 
Frida fick två av den röda tröjan, byxorna, sadeln och mössan
Hanna fick den fina blå tröjan, vantarna, sadeln, mössan och en likadan rosa mössa som Frida!
 
Fabulous! Obs Hannas Brillor ♥
 
 

Araber på gång!

Som dem flesta säkert redan vet så la Star Stable ut den här bilden på deras Facebook sida. Och jag blev besviken, hade hoppas på araberna relativt mycket.
Men nosryggen var (som jag och Frida fasade för) på tok för konkav, jag förstår om dem vill ha till den typiska kroppen så att det verkligen ser ut som en arab men lagomt är alltid bäst!
Det enda som fattas nu är att hästen kommer ha en svans som pekar rakt upp mot himlen och den där smala, kantiga kroppen...

Men vem vet? kanske ser dem bättre ut i spelet än vad jag tror.. Skulle ändå vilja ha en diskret flugskimmel!

 

Lillskrutt

Här är en krabat ingen av er sett tidigare! Tro det eller ej, men jag äger en ponny sedan ett bra tag tillbaka. 
 
Mousefighter says hey y'all! 
 

Nyfiken!

Ända sen jag fick nyckeln in till Gåd så har jag alltid varit brydd på den här platsen/vägen.
Vad finns där och när får vi komma dit? Så nyfiken ju ! Vet att det leder till resterna av slottet som man kan se lite av när man springer runt i Gåd.
Dessutom så heter ju vägen Fornkungens Bergsväg så... Men please, släpp in mig dit!

 
 

ute på jakt

Idag bestämde jag mig för att ge mig ut på jakt! Så jag planterade ett bete i Hannas brevlåda och följde henne sedan på ett säkert avstånd när hon kommit in. Helt ovetande om att det var jag som lagt ut betet blev hon redigt besviken att det inte var mer spännande än så. Tyvärr fick jag själv inget jaktbyte idag då min brevlåda var full (miss från min sida). Att hon dessutom såg mig då hon misstänksam och rädd flydde från platsen hör inte hit! 
 
*Hajen themesong*
 
Men istället för att sura över en misslyckad jakt började vi istället ragga medlemmar och fick rätt bra respons! Förhoppningsvis hittar vi ännu fler lika trevliga spelare som vill joina vår galna lilla trupp! 
 

Daywinner och Alli

Kom ju på att ni mest troligt inte vet vem Daywinner var, iaf är hon och Alli (Fridas häst) bruna moraber från Gylleneåsarnas Dal men som helt enkelt såldes pga för lite tid.
Men börjat fundera lite smått att ta hem Daywinner. Så det kan hända att jag tar tillbaka Daywinner till mig och Alli till Frida lagomt till jul.
Blir väl en bra julklapp till Frida? :D Men ni får inte säga något, så schhhh!
 
Haha nej, jag vet inte riktigt än. Funderar för fullt!

 

nytt projekt

Ikväll startade jag och Hanna upp en klubb. Men den här gången är det inte Silversong Runners som står under våra namn.
 
Detta blir spännande.  
 

Southprince

Det hela började med att jag besökte en hästmarknad där det endast såldes frieserhästar. Det var inte alls meningen att jag skulle köpa någon utan var mest där för nöjets skull. Alla hästar var en imponerande syn med stamtavlor utöver det vanliga. Människorna trängdes runt hästarna och priserna blev väldigt höga.
Men mitt i hela smeten stod det en svartgrå valack med hängande huvud och livlös blick. Hästen var ensam i sin lilla hage och ingen säljare syntes till.
Vissa människor stannade till och tittade på honom, men gick snabbt vidare utan något intresse. Hästen tog ingen större notis om mig när jag gick närmare, väntade hos valacken tills hans säljare äntligen kom.
Då fick jag veta att hästen hette Southprince och varit en stor besvikelse för sin ägare, Soutprince hade dressyrmästare i mängder i sin stamtavla. Men det visade sig att den stora valacken inte ville göra det han var född till utan levde upp då han fick hoppa naturhinder ute i skogen.
Och då han vägrade tjäna in pengar till gården skulle han genast bort, vilket slöseri med pengar och sådan talang då hästen var en sådan tjurskalle!


Beklagade hästens öde men gick ändå hem den dagen. Hade egentligen inte tid och pengar för en sådan häst, trots att han inte ville gå på banan så skulle priset ändå bli högt.
Men dagen efter gick jag åter till marknaden,bara för att se om Southprince blivit såld. Det hade han inte, och säljaren var lite bekymrad över vad hästens ägare som även var hans arbetsgivare skulle säga. Då bestämde jag mig för att ta hem honom tills vidare, tills jag kunde hitta ett mer passande hem åt honom.
Sagt och gjort så lastade jag och hans skötare in Southprince i transporten och åkte hem.

 
Dagarna gick och Prins (som jag kallade honom) visade sig en vara en riktig komiker, han har ingen som helst koll på sina fyra ben och brydde sig inte om att lyfta benen ordentligt. Tills det kom till hoppningen
Ute i skogen tog han i och blev en flygande tunna över allt som gick att hoppa över. Han njöt av att flyga obekymrat över naturliga hinder medans vinden flög i manen,
Om vi skulle hoppa i ridhuset blev det plockepinn av banan. Där skulle allt rivas med buller och bång
Inne i stallet skötte han sig bra, men att roade gärna upp tillvaron genom att skruva på vattenslangen, öppna boxdörrar eller tugga sönder saker.

 
Idag är fortfarande Prins en komiker och en sorglös utehoppare, men han kan tänka sig att gå ett dressyrpass eller hoppa färgglada hinder om man ber honom riktigt snällt.
Han är i min ägo också, trots att jag funderat många gånger på att låta honom gå. Men än har inte det perfekta hemmet visat sig och det känns som han hör till gänget ändå.
Vem ska annars släppa ut alla hästarna ur hagen eller leka med vattenslangen liksom?
 

Första advent ♥

Idag är det 1a december och dessutom första advent. Love it ♥
Nu känns det socialt okej att börja prata jul! Haha. Star stable bjuder i år på dem traditionella julbestyren i Silverglade och jag älskart! Jag tycker även om att dem kombinerat dessa traditionella uppdrag med det nya i Skördebygden genom att ge oss julfragment och julönskningar istället för direkta gåvor när vi slutför uppdrag. På så sätt blir det mer spännande och även mycket roligare att se vad slumpen har att erbjuda, och utbudet gåvor och enormt mycket större än tidigare år. I år finns det 50 olika gåvor att samla på sig med julklappar, och har man tur så slipper man undan dubbletter! Julbestyren i Silverglade är och förblir mina favoriter då dem ger en så underbar känsla av värme och mys! Jag hoppas innerligt att snön inte är senare än att den kommer nu på onsdag! 
 
 
Och låt oss inte glömma. Tomten själv är på besök i Jorvik i år! I samband med julfragmenten och julklapparna så står han nu och ser allmänt gosig ut med sin släde och sin ren ute på Jarlaheims torg. Julgranen är inte att klaga på! Fantastiskt fin och jag tycker att hela grejen med julen är väldigt roligt i år! Särskilt med tanke på dem nya dagliga uppdragen som vi fått smaka på dem senaste dagarna. Hittills har vi fått stöpa ljus hos Elizabeth i Valedale, agerat barnvakt hos Goldspurs och hjälpt Thomas i Moorland med sina julrim. Det är dem små sakerna som gör det stora hela och jag tycker att det är super kul att det börjar tidigt!
 
Jag och Hanna fick för oss att vi skulle spara våra julönskingar för att sedan ha en stor julafton med oss själva och våra kära hästar. Dock är vi som små barn och kan inte hålla oss undan.. (a) Så några julklappar har vi öppnat i smyg (för ingen vet om det än) och det lär vi fortsätta med om jag känner oss rätt! Dock sparas den stora högen till vår planerade julafton! *otålig*
 
 
Jag kan dessutom inte vara den enda som funderat över den "stora julklappen" som Rådsmannen i Silverglade lovat oss när julbestyren är färdiga! Förra året fick vi husdjuren. Vad kan teamet ha hittat på för skojigt för oss i år mån tro? 
 

Oavsett vad...

...så sköter jag om alla mina hästar varje dag (märk då jag faktiskt spelar eller har stallhjälp). Även om jag i stort sett bara rider Emerald och Atlas för tillfället så sköter jag om dem alla trots att dem flesta bara står. Jag tar det lite väl seriöst och tycker att det blir orättvist om vissa får men inte andra. Haha, kalla mig galen...
 
 
 

Gamla bilder

Liten bildbomb av gamla bilder, vissa är lite nyare än andra