Westchief

Chiefen, en vacker häst med en lång historia. När jag spekulerat ett tag över om denne korpsvarta champion var en häst för mig gav jag tillslut efter och lät honom följa med hem till oss. Låt mig börja med att säga att han inte var billig... Vad jag fått höra från den tidigare ägaren var han en riktig tävlingsdröm. Gick fantastiskt i dressyren och hoppade med bakben som fick alla att häpna. Med detta sagt och med det jag visst om honom vid köptillfället är jag förvånad att jag nappade överhuvudtaget. En tävlingshäst var inget jag någonsin funderat över - främst på grund av mitt eget ointresse - och han var fortfarande ung, så att avsluta hans karriär var inte logiskt. 
 
I stallet hemma fick Chiefen bekanta sig med Emerald och Nova som var mina enda två. Chiefen blev valack bara året innan han kom till mig och visade till en början ett stort misstycke över Emeralds närvaro. Men efter en vecka med ett staket mellan dem gick det lysande att släppa ihop dem alla tre. Sedan dess har jag aldrig upplevt några svårigheter gällande hans kontakt med nya hästar. 
 
 
Jag började umgås med Chiefen och han var en dröm i hantering och ridning. Det var tills vi gav oss ut i terrängen för första gången. Det visade sig att den häst alla beundrat så hejdlöst aldrig hade fått lämna stallplanen med dess lyxiga stall och ridbanor, och hade hela sitt liv gått framåt som en programerad maskin. Jag kontaktade den tidigare ägaren i hopp om att få reda på mer, och det visade sig att Chiefen mycket riktigt aldrig ridits ute i skog och mark. Han var en mekaniskt inbiten champion som inte hade en aning om vad han skulle göra utanför paddocken. Han visade sig likgiltig och lämnade inga tecken på självtänkande. Efter en kort tid slog det mig att det inte bara var ute han visade sig stum. Det var hela tiden. Att han var en sån fantasisk häst att hantera var för att han alltid gjort som han blivit tillsagd i hopp om att vara sin människa till lags. Tryckte någon upp ett hinder i ansiktet på honom och sa hoppa så gjorde han det utan att ifrågasätta föremålet eller situatuionen alls. Han hade aldrig fått utrymme att tänka själv, och nu fanns det inte längre något där. 
 
 
Träningen därifrån var verkligen ingen lek. Jag försökte börja arbeta honom från marken - utan en massa extra utrustning. Han fick springa på lin a i bettlöst träns för att sedan kunna övergå till grimma. Efter mycket jobb började han lära sig att det inte lönade sig att vänta på signaler i form av tryck från utrustningen, utan han blev tvungen att börja lösa situationen på annat sätt. Han började lägga märke till mina tysta signaler och det började äntligen hända lite i huvudet på honom. Han blev tvungen att tänka när han inte förstod vad jag ville, och till en början slutade det ofta med en hel del förvirrade stopp där han bara stod och blängde på mig ungefär som ett frustrerat "vad är det du försöker säga?" Han ville så gärna vara mig tillags men signalerna var inte självklara längre.
 
Efter många förvirrade men framgångsrika timmar i linan vaknade han äntligen upp. Han förstod nu att det var okej att ta tid på sig. Att han inte blev bestraffad om han gjorde fel och att han hade utrymme att testa sig fram. Jag började ännu en gång ta med honom ut i naturen. Särskilt utmanade jag honom med branta sluttningar, krånglig tätskog och arbete i vatten. Jag manade på honom att gå framåt, men inte mer. Resten fick han lösa själv, och med sin nya förståelse för hur man lär sig nytt trampade han på en aning osäker men målmedveten. Det dröjde inte länge innan han kände sig otroligt hemma ute i terrängen. Vi försökte oss på att hoppa lite rund Firgrove och med lite övning även där gick det galant. 
 
Träningen har bara visat sig positiv. Han har haft bakslag några gånger då ingenting har velat fungera och han kan ännu råka ut för blackouter ibland vilket jag inte kan göra något åt. Men i det hela stora är han idag en häst med bra självförtroende, ett vaket sinne och har en förmåga att gå sin egen väg. Vill han inte så vill han inte - vilket ibland kan vara frustrerande, men jag är stolt över vad han är idag jämtemot förr. Chiefen är inte världens lättaste att rida idag. Han har plötsligt en enorm vilja men har inte förlorat sin egenskap att vilja vara tillags. Han går fortfarande som en klocka på tävlingar men inte på automatik. Hans passion för tävlingsbanan har lett mig in på det spåret och idag har vi tillsammans en hel del fina priser. Men det största priset av allt är att han idag visar en personlighet och vilja som inte fanns förut. Han är en trogen vän och kommer att få stanna hos mig resten av sitt fina liv. 
 
 

Introducing Atlas

Jag tog för några dagar hem en ny häst. Ett riktigt wildcard om jag får säga det själv. Han är en ung Selle Francais som jag köpt av den familj som fött upp honom. På pappret heter han Eveningdale och är snart 4 år. Man började med inridningen relativt sent, så denne krabat har endast skrittat och travat med ryttare på rygg än så länge. Atlas som han lyssnar till är för att nämna fortfarande hingst, så min största utmaning förutom den fortsatta inridningen är att få ihop honom med Chiefen i stallet. Hittills har allt fungerat bra då dem inte behövt stå inne samtidigt, men till vintern kan jag tänka mig att det blir klurigare. 
 
För övrigt är Atlas en trevlig individ som är lätt att ha och göra med. Stabil trots sin ännu inte framarbetade erfarenhet och verkar kunna bli en väldigt fin ridhäst. Idag tog vi vår andra tur. Det blev en kort runda runt på vingården då han fortfarande inte är van vid miljön och då vi inte hade sällskap som första gången. Lite stissig men mest vaken - vad annars kan man förvänta sig av en ung livsglad individ?
 
 

Haha så kan det gå

när Frida och Hanna är ute på äventyr. Klättring och småbarns fasoner. Haha. Nae men vi har haft två relativt galna kvällar med utforskning och allmänt fjantande. Mycket skratt och mycket knasigheter! :D
 
 
Visst leker dem fint i hagen ;) Jisses... tur att folk inte kan se vår chatt :D
 
 

Wildfire

Första gången jag mötte debba stålgrå hingst (som han var just då) var på Marleys Bondgård.
Marley är ju känd för att lugna och trygga hästar så här stack verkligen Wildfire ut. Han stod i sin box, men öronen konstant bakåtstrukna och bet mot allt som i princip fanns att bita på.
Marley berättade att han köpt hästen på en auktion för en strunt summa, hingsten hade tydligen fått nog av sitt liv som galoppör och i sitt senaste löp hade han fullt medvetet rusat mot galoppbanans staket och försökt hoppa över det, men missbedömt avståndet och gick istället omkull. Hans jockey skadades svårt och hästen fick stämplar som "farlig" och "okontrollbar", många tyckte Marley var en dåre som köpt honom.

Men här stod han då. I sin box, rädd och osäker.
Marley tog beslutet att kastrera honom. i hopp om att han skulle bli mera sammarbetsvillig. Han förbättrades tillräckligt för att man skulle kunna släppa ut honom i en hage, där gick han några veckor. Och verkade trivas bra med sitt egna sällskap.

 
Men Marley tyckte inte om att en sån fin unghäst skulle leva som en pensionär. Så han bad mig försöka mig försöka träna honom. Iaf få honom att acceptera att man rörde vid honom.
Dem första gångerna var det omöjligt, han sprang bara bort från mig och hur stor chans har en människa att komma ikapp en häst? svar: Noll
 
En dag efter att jag försökt på alla möjliga sätt försökt fångat Wildfire så satte jag mig ner, mitt i hagen och tjurade. Tyckte att Wildfire var envis, omöjlig och jobbig att ha göra med. Han borde ju vara tacksam över att bli räddad från hundmats fabriken? så gick mina tankar då, haha. Så trångsynt man var på den tiden.
Wildfire kom till mig den gången. Han knuffade på mig som han sa "Har du ingen humor?". Själv så var jag fortfarande sur så gick iväg från honom men då följde han efter, runt runt gick vi hagen. Tills vi båda accepterat den andre.

 
Wildfire visade tydligt att han inte ville ha en bossig människa som bestämde över honom. Han ville ha en vän
Det tog ett tag innan han accepterade att bli ledd i grimskaft, och ännu längre innan han accepterade tränset och sadeln igen.
Våra första ridpass var också lite mardröms liknade, han skulle minsann inte ha någon som talade om för honom vars han skulle gå. Han går dit han vill, end of story.

 
Men vår relation blev allt starkare och till sist så valde han att vilja lyda mig. Han var underbar att rida, trots att han inte var på banan längre så fanns glöden därifrån kvar.
Av Frida så fick han smeknamnet Turbo och ja..det sitter kvar än.
Köpte honom ganska snabbt från Marley, och hos mig blir han kvar för alltid.

I dagsläget så har han mognat och är betydligt lugnare än förut. Finns ingen annan som jag litar lika mycket på som min älskade häst och han betyder mer för mig än vad ord kan beskriva.

 

Finding Beauty In Negative Spaces

 
 

Så länge varade det...

Efter att ha gjort lite uppdrag och utforskat han jag inte långt innan jag hamnade på Bedrövade Dews Farm. Där är jag nu fast i och med den korrupta filen och kan inte logga in utan att kastas ut innan det koppat upp till servern... Spännande -.- mailat support. Hoppas dem löser det snabbt. Dem varnade för det i global men visste ju inte riktigt var farmen låg och är relativt långt ifrån ändå! Well well. Game Master Elise sa att dem hade satt sina programerare på att lösa problemet. Så det går nog rätt fort ändå. Hoppas hoppas!
 
Bilden är mörk för att den precis höll på att försvinna! 
 
DOCK! Så har jag sett det mesta redan, and I like it! Men är inte så hyper som många andra! Hittat en hel del roliga finesser så som lindor som ser ut som skydd och en fantastisk ny häst som jag knappt kan hålla mig ifrån. Naturen och området i sig är väldigt välgjort och jag älskar all aktivitet som människor som går runt, ryttare som rider på vägarna och rörliga djur i hagar. Men nu är det spännande över. Så nu kan jag utforska i lugn och ro utan att känna "omg omg omg hitta allt hitta allt hitta allt." Hehe. 
 

Kvällstur med Chiefen

Då jag föredrar att rida sent på kvällarna fick det idag bli Chiefens tur då det var länge sedan han fick komma ut i skog och mark. Så idag blev det klättring och mycket tempoanpassning. Han skötte sig bra även om han inte är fullt så säker på foten som han varit efter all vår träning. Får inte tappa det, han måste hållas igång. Men trots allt, han gick framåt i stort sett hela tiden, inga större missöden, och han var taggad hela vägen. Sen kan man diskutera hur läskig en stubbe av hundra andra egentligen är. Men tycker han så, så gör han väl det! Haha. Även det blir något att träna på. Sen är han ju inte lite överambitiös heller. Vi började rundan nere vid Pinta, red upp till Firgrove och sedan vidare mot Valedale, och precis innan vi var framme nere vid Avalon så tog vi några få språng över lite förlegade gamla stockar vi hittade i skogen. Han flög över med benen slickade under magen och galopperade sedan högburet vidare efter sin enormt fina insats. Knäpp men härlig!
 
Vi arbetade under hela turen främst i galopp då det är viktigt att han kan hantera gångarten även i lite knepigare terräng. Än är han inte helt stadig och tyckte att det var lite jobbigt vissa stunder, men det är precis vad han behöver och klättringen gör susen för det mesta. Då måste han tänka efter själv precis som när man rider i skog, och då blir han aktiverad på ett annat stadie vilket resulterar i en mer fokuserad häst. Funkar suveränt!
 
 
 
 
 
 

Morgondagen har jag ej sett...

...och tänker inte göra heller.
Imorgon ska jag bokstavligen gräva ner mig i jorden och gå i ide tillfälligt. Loggar antagligen så sent som möjligt in på kvällen och fixar bron. Jäkla skit ! vill ju också in i SB imorgon!
 
Men annars är jag okontaktbar och försvunnen från jordens yta. Tur att man har stallet som underhåller i princip hela dagen.

Idag så ska Quicky ridas igenom ordentligt! hon har vilat sitt ben då hon gick ner på knä på ett champ som slutade i halt och lite smått uppskrapad häst. Vi har lätt byggt upp styrkan i benet igen och idag är det dags för ett ordentligt ridpass
Får se vad vi hittar på för något!

Väldigt gammal bild, haha. Quickys man har växt ut ordentligt sen dess bilden togs!


 
 

Dagen med stort D

Inte nog med att bron fick återgå till sin hela glans idag, Sam gick även på förmiddagen upp i level 15. Min käre gamle vän, den här gången är du hos mig för att stanna. Fina fina Sam. Som lovat ska han också få tillbaka sitt ursprungliga namn. När jag sålt honom ändrades hans namn till Rockstar på pappret. Till en början var det inget jag brydde mig om när jag köpt tillbaka honom, men i bakhuvudet började det gräma lite ändå. Så snart är han omdöpt igen, inte bara i mitt huvud utan även på pappret! 
 
Rockmaster - Sam
 
 

Nu brinner det i knutarna!

Dokumenterade min sista dag med brobygge. Kul att kunna titta tillbaka! 
 
Varning för smärre bildbomb eventuellt spoilers.
Imorgon kan vi äntligen traska över
 

Min syn på outfits

I spelet och på olika bloggar ser man ständigt hur andra spelare matchar hit och matchar dit. Olika outfits varje dag och samma sak för hästen! Jag tycker att det är kul att folk hittar på olika stilar och dylikt, men kommer aldrig att förstå mig på det själv. Haha. När jag har hittat en outfit som stämmer bra, vilket jag nu har sedan en pinsamt lång tid tillbaka, så är det ytterst lite som kan skilja den åt från dag till dag. Min garderob är som dem flesta andras fylld med olika klädesplagg och massor man kan ha roligt med, men om det inte klickar direkt känner jag mig fånig om jag rider runt i det.
 
Nedan ser ni ett typiskt exempel på hur lite jag ändrar mina kläder i spelet. Det enda jag ändrar egentligen är plagget på överkroppen och möjligtvis handskarna från vita till svarta. När jag tränar eller springer champ har jag självklart andra outfits som passar sig till situationen. Men vardagligt ser jag relativt likadan ut hela tiden. Vilket kan ses som väldigt tråkigt av somliga. För mig spelar det ingen roll. Det är samma sak med mina hästar. Den utrustning jag använder till vardags på alla mina hästar får plats i ryggsäcken utan att ta särskilt mycket plats. Tänkte visa upp dem grejer jag använder mest på hästarna sedan, men inte idag. Även där har jag speciella champ grejer som jag sätter på mina springare, men att använda utrustning som inte ligger i ryggsäcken.. Nja. Händer sällan. Även där blir det mest till träning att jag försöker matcha hästarna i olika färger. Vilket kanske har synts i något inlägg.
 
Så spännande är jag i mina klädval, haha
 

See you on the other side

Om ni tittar noga så ser ni en gubbe som står och vinkar från andra sidan bron (han syns även på bilden)
Blir ju spännande när man väl nått fram..


 
 

Mer westernridning tack!

Vi har Pole Bending i Morrland och Barrel Race på Marleys Bondgård. Men annars då?
Skulle även vara kul om man kunde anordna Championat (Rodeo?) också på något sätt, sen är min kunskap om western begränsad. Så det vore kul att lära sig mera samtidigt.

Men lastade in Sky i transporten och åkte till Moorland där Josh hjälpte oss med lite ridning, Sky är lärde sig snabbt hur det hela gick till, så det var bara att hänga med lilla rodeohästen!


Efter några enkla grundövningar för att lära känna den nya grenen och vänja oss vid utrustningen så visade Josh hur man gjorde en Sliding Stop. Det innebär att hästen ska tvärbromsa in med bakbenen, ser lite ut som hästen nästan sätter sig ner.
Först så förstod varken jag eller Sky ett smack av vad han sa, men till slut så kom vi på knepet !
Ganska härlig känsla :D

 
Efter att det gick så bra så blev vi lite övermodiga och försökte oss på s.k Roll Backs. Där hästen först gör ett slidestop och ska sedan på något sätt vända och galoppera tillbaka samma håll som den kommit ifrån. Det gick inte alls xD
Gav antagligen helt förvirrade signaler åt Sky så det blev varken det ena eller det andra. Men vi avslutade med att köra Pole Bendingen och den förstår vi oss på.


Sen lastade vi Sky igen som lugnt trampade in i transporten och åkte hem, väl hemma fick hon vila i boxen medans jag smörjde utrustning.

Vet ju att Frida hållit på mer med western än vad jag har, får tjata på henne att hon ska lära mig några knep nån gång! och kanske lite teori?
 
 

Just nu

 
 

Händelserik dag

Någon gång på förmiddagen tog jag ut Sam första gången för att försöka ge mig på att levla. Det gick ju inget vidare utan slutade med en lite taffat rundtur runt Jorvik. Hamnade som vanligt nere vid Vattenkvarnen där vi plaskade i vattnet en stund innan vi begav oss hemåt. 
 
 
Men då jag verkligen vill att han ska gå upp i level 15 innan onsdag av någon anledning så var det bara att ge sig in och levla igen lite senare. Gick inte allt för bra den gången heller då jag gav upp rätt fort. Hanna och Coral följde med oss runt Vingården, Ridhuset och en bit in i Gåd. När Sam blivit 14 så gav vi oss iväg för att springa Fgc. Han har visat sig bra på Champ enda sedan han var i level 11 då han knep sin första fjärdeplacering, och idag tog han sin första rosett! Lite stolt blir man över gamle gubben. Ska bli intressant att se hur det går när träningen är fullbordad. Dock ska han inte övergöra utan starterna blir på måfå :)
 
 
Efter Champet så tog Hanna och Turbo med oss på bergsklättring uppe i passet! Hon visade oss hela vägen upp till toppen och hjälp vilken utsikt... Dit blir det fler turer! För om inte annat är det grym träning för hästarna att ta sig upp för dem steniga sluttningarna. Men det klarade Sam och Turbo galant! Turbo är en riktig klippa.
Med lite fint blandade tävlings/random sadel outfits stod vi där en stund och njöt av utsikten. Jorvik har verkligen en hel del fantastiskt att bjuda på när det kommer till vacker natur! Ska bli intressant att se Skördebygdens hemligheter.
 
 
 

Förkyld & Trött

Yes, blev plötsligt förkyld och halsen tar kål på mig. Har alltid haft problem med halsfluss dit och halsfluss hit, att den aldrig kan ge sig? 
Huvudet känns också som en uppsvälld vattenmelon som nån hotar att krossa med en hammare när som helst -.-

Nog om det!

Jobbat och slitit med bron idag också, känns ju som man redan kommit en bit trots man bara är på dag två? :o
Har levlat lite smått med Coral också, han blir ju aldrig klar.
 
 
 
Något jag verkligen tycker om på ss trots att jag aldrig använder mig av dem är dem här små vägskyltarna!
Hur mysiga som helst, skulle bli besviken om ss hade tagit bort dem. Dem hör liksom till, love them :')


 
 

Silversong floden

När man behöver vara ensam finns det ingen bättre plats att ta sig till. Silversong floden vid kvarnen är och förblir nog mitt favoritställe i Silverglade. Så med musik i ena örat, Whis och naturen i det andra gav vi oss ut på en skrittur hon och jag. Rätt skönt när man behöver rensa tankarna! 
 
 
I cant escape this now, unless you show me how.
When you feel my heat, look into my eyes, its where my demons hide
Dont get to close, its dark inside. Its where my demons hide, its where my demons hide.
 
 

I'm Back!

Tjenare hela världen! :D
Nu är jag äntligen hemma, nåja för att jag har haft det bra borta också. Men ni vet vad man säger? borta bra men hemma bäst!

När jag var liten höll jag inte med om det, men numera så! :D hade dock gärna tagit med mig "min" islänning Valsa hem (a)

Blev ju galen att dem hade släppt uppdragen i onsdags, så nu ska jag in och installera. Helst börja med dem också, men måste iväg till stallet och ha kvällsjour, så får se hur långt jag hinner.
Undra om man kan sova över och ta igen dagarna jag missat? förmodligen inte, men man kan ju alltid hoppas xD
Gammal bild 

Visste ni att?

När jag bestämmer mig för att sälja en häst är det oftast inte på grund av hästen i sig. Några enstaka gånger har jag kännt att det inte riktigt är en häst för mig. Men vanligtvis är det för att jag då för tillfället har flera hästar som måste levlas. Det är för mig helt enkelt ett stressmoment att ha flera hästar som är under level 15 samtidigt!
Idag har jag sju hästar allt som allt. Varav fyra är level 15, Sam är på god väg och två som är level 1 och helt "orörda". Den ena av dem, min andalusier, är det meningen att jag ska levla. Men fram tills att jag orkar komma igång kommer jag att vela över om hon är något att ha kvar. Anledningen är att jag "bondar" med mina hästar när jag umgås mycket med dem. När jag har levalat upp en häst till mellan 7-10, då vet jag säkert om jag vill behålla den eller inte. Jag har bara sålt två hästar i den leveln, varav en jag köpt tillbaka (Sam) dem andra jag sålt har helt enkelt inte hunnit bli prio ett tillräckligt fort! 
 
Samanlagt har jag skickat iväg på foder alt. sålt sju hästar (varav en ofrivilligt... -.-) vilket egentligen är rätt sjukt. Det ligger mycket pengar i dem där hästarna. När hästön dyker upp och tid finns över har jag några få som jag saknar och som då kanske kan få komma hem igen under en tid. Men ja. Det återstår att se!
 
Jag hade tyvärr inga vidare bra bilder på så många av mina föredetta hästar. Men jag hittade två på Alli och Rixon.
 
Alli som fick följa med Sus, och Rixon som såldes utanför min vetskap... Båda får gärna trava hem igen!
 
 

Näst sista stoppet för idag

Snart är dagens runda avklarad! Lite skötsel och banor i Firgrove sen bär det av till Moorland för att lämna fisk. Sen är levling, sprickor och fiske klart för idag! Kämpa kämpa! När Sam når level 15 om några dagar ska han dessutom få tillbaka sitt ursprungliga namn, inte bara i mitt huvud utan även på pappret! 
 
Måste tillägga att jag älskar uppdragen vid bron. Dem känns helt lagom och det faktum att andra spelare försvinner när man är på området är definitivt ett enormt plus i kanten! Bra tänkt teamet!
 
Svar Ja, att borsta sadeln är väldigt effektivt! :D
 

Valedales sjö

 
/Hanna Winterforest

First adventure

Igår eftermiddag bestämde jag mig för att det var dags att umgås lite med Whis. Har egentligen inte ridit henne ordentligt ännu så är självklart väldigt nyfiken på vad det är för tjej jag tagit hem. Enligt förra ägaren skulle hon vara väldigt trevlig att rida på ute i naturen, så jag hoppade över dressyrbanan och tog med mig henne till Firgrove. Vi lunkade i sakta mak runt sandtaget en stund och sen rörde vi oss upp mot de lite mer bergiga områdena ovanför Firgrovebyn. Hon var precis som ägaren sa väldigt stadig, och jag kan inte annat än säga att jag kände mig väldigt trygg på henne. Men det är samtidigt väldigt mycket sto i henne. Förhoppningsvis medför det charm och inte problem. Haha. Hon fick trava lite på gräsmarkerna och sen vågade vi oss på en galopp vilket gick galant. När vi lite senare stötte på två andra ryttare blåste hon upp sig och gick på tå några steg men gjorde inget dumt. Vidare till äventyret så klättrade vi upp på berget till den underbart fina utsiktsplatsen där man har sikt över hela byn. Hon verkade trivas ganska bra med terrängen så det blir nog många mysrundor i framtiden. Förhoppningsvis ska vi fortsätta att komma bra överens när vi lärt känna varandras karaktärer bättre! 
 
 

Dags att laga bron!

Hejsan!
För att få tillgång till det nya området Skördebygden så måste en väldigt viktig bro lagas!

Nya uppdrag:
- Redan nu är det dags att reparera bron mellan Silverglade och den fantastiska Skördebygden! Rid till den trasiga bron nära Nilmers Högland och prata med förmannen Donald. Han verkar ha lite svårt att göra det alldeles själv... 

Om du hjälper Donald varje dag denna vecka så kommer du få tillgång till Skördebygden på releasedagen!
 
Hjälp Donald laga bron!

Vänliga hälsningar,
Star Stable-gänget
 

Frida: Tycker självklart att det är roligt att det äntligen är dags! Men samtidigt så ser jag inte framemot att göra uppdragen av den anledningen att det kommer att vara kaos runt bron hela veckan. Väntar nog till sent på kvällen innan jag ens ger mig på att försöka med uppdragen! Och så är det lite trist att Hanna inte är hemma! Hade gärna gjort dem med min buddie! ♥
 
För övrigt, bra uppdatering. Det händer äntligen lite större saker! :)
 
Tillagt!
Hanna: Kan hälsa att jag är fett besviken på att jag inte är hemma... nästan så jag sätter mig på första bästa buss hem (skämt åsido) 
Nej men jag hade verkligen velat vara hemma då allt sätter igång :( men jag har ju Frida som är min trogna rapporterare :')
 

Hoppning på gång!

Då Emerald mjuknat upp i leden igen tog jag vara på tillfället och bestämde mig för att hoppa honom idag. Hoppning är inte något jag ofta håller på med. Men försökte meka ihop en övning som kändes relativ för honom att klara utan vidare problem. Så utrustningen åkte på och vi bar oss av ner till ridhuset. Utnyttjade vägen dit till att värma upp då det är så himla tråkigt att göra det inomhus... Han travade på med huvudet högt och verkade nästan ovanligt taggad. Lugnare blev han ju inte när han såg hindren inne i ridhuset! Haha. 
 
 
Väl inne i ridhuset tog vi några varv i galopp för att sträcka ut lederna ordentligt innan vi började hoppa. Han behöver all uppvärmning han kan få för att inte bli stel. Men har man inte fått springa på länge är det svårt att hålla sig i skinnet. Den så fint samlade galoppen slutade med en snabb omgång "ta bettet och springa allt jag kan". Han kan bli så otroligt stum med bettet när han inte riktigt vill vara med. Men som tur var hände det bara en gång, och det var tur det då han nästan drog mig ur sadeln! Knäpphäst! 
 
 
Träningsdags!
Tänkte dela med mig av övningen jag la upp för idag! Jag hoppas att bilderna ovan kan vara till någon form av hjälp! 

Till att börja med värmde vi upp på hinder III och II (ridhusmarkeringar) och då på första bilden markerade med 1 och 2. Vi började i höger varv med höger galopp och försökte rida på ett runt spår för att komma på den lilla kombinationen flera gånger. Alltså upp mot hinder III, vidare mot II, sedan runt hinder IIX och tillbaka mot hinder II. När vi gjort detta tre gånger bytte vi till vänster varv och gjorde samma sak fast tvärt om. I vänster varv var jag noga med att trycka ut honom i svängen för att få honom rak mot hinder II som han gärna sneddade emot. De gånger han hamnade snett var det svårt att räta upp inför nästa hinder, så svängen är viktig. 
 
När han släppt efter och gett upp idén om att rusa mot dem så underbart roliga hindren gick vi vidare mot dagens huvudsakliga övning. En "bana" eller "kombination" (kalla det vad ni vill!) med tre hinder inräknade.Här började vi i vänster varv med hinder IV i starten, vidare på insidan om hinder V för att sedan hoppa hinder XII. Sedan vänder vi upp mellan hinder VI och XI och styr upp mot hinder X. Gör gärna en volt eller något efter hinder X om din häst blir för taggad. Jag rekomenderar även att i början rida på utsidan av hinder III när du rider tillbaka mot starten och hinder IV. Då hinner du räta upp hästen i lagom mån och kan få ett jämnare språng. 
 
Självklart gjorde vi även den här övningen i högervarv, då rider du samma väg fast åt andra hållet, såklart. Beroende på hur svår du vill att övningen ska vara och hur rutinerad din häst är kan du välja att rida på insidan av hinder så som III, men i början är det bra att välja en längre väg tills det att övningen sitter som den ska i ett lugnt och sansat tempo. Vill man sedan träna mer på genvägar och så kan man spekulera själv i vad som passar en själv bäst. För vår del blev det att variera vägen på insidan och utsidan av hinder III och V. 
 
När det kändes som att det räckte hoppade vi VII två gånger innan vi gav oss för dagen. Han kändes jätte fin och skötte sig suveränt även om han var taggad och det ibland inte riktigt gick som det skulle. Men med tanke på hur sällan jag hopptränar kändes det bra! 
 
Några diverse bilder,
 
 
 
 
Är du intresserad av en lektion? Jag tränar främst i Dressyr och Terräng men kan även om så önskas träna i hoppning. Lektionerna är hållna privat och bestäms efter överenskommelse! Skicka ett brev till mig på Star Stable om du är intresserad! :D
 
Tillsvidare,
Frida Silverfield :)
 
 

Testar knapparna

På Silverstone, och han har fantastiska gångarter! extra stort plus för galoppen, älskart!


Men som jag sa tidigare så har han fått bestämma mycket och inte haft någon respekt för sin ägare, därför så är han ganska uppblåst och tror att han är kung.
Han ska vara väldigt på hela tiden och så sur han blir om man viftar bort honom. Men mycket NH kommer det bli för den här hästen!


Iaf så begav vi oss mot Hollow Woods, hela vägen dit så fick han skritta. Men det blev mest taktande och skuttande hit och dit
Kaninerna som vi red förbi tyckte han var super läskiga, när en hoppande snett bakom honom så satte han iväg i full karriär mot skogen och vägrade stanna förrän vi var långt borta från dem.

 
Eftersom han i princip var rädd för varenda trädstam vi såg så vände vi mot Fort Pinta istället. Var less på att inte kunna slappna av eftersom han tog världens skutt och sedan bockande så fort något var "läskigt"
I Pinta skötte han sig bättre, trots att det fanns turister och fiskmåsar som lät, vi hälsade även på små ponnysarna och han tyckte speciellt om den svartvita. Knappt han ville lämna den :D

 
Där så prövande vi hoppa också, han har ganska bra koll på sina fötter så nog fick vi till fina språng alltid. Han är också en sån där häst som hoppar 1 m mer än vad som är nödvändigt. Men han är ju ung än så länge, så han lär sig!


Här tyckte han det var en bra idé att hoppa över stenmuren, höll på att ramla av då han fick för sig att kombinera längdhopp och höjdhopp, token. Ganska charmig är han ju.
Men med en näve man och lite tur så höll jag mig kvar!

 
Efteråt så travande vi hem till Vingården igen, han var lugn och avslappnad hela vägen. Sen fick han mumsa hö och nosa på Sky som han tycker är väldigt fin. Sky däremot vill vara ifred, lilla damen.

/Hanna Winterforest

Lektion

Hallå ja, det blev en lektion för mig och Coral ikväll också! spontant, så vi drog till VD där vi mötte upp Lily och Avery.
Coral skötte sig super trots att han var rejält nyfiken på Lilys och Averys hästar, lektionen gick bara bra.
Vi gjorde galoppombyten och olika övningar med växlande gångarter, Coral var så fokuserad så och ville väl samtidigt imponera på dem andra hästar, fåniga lilla häst :')

Var intressant att rida för någon ny lärare, tror inte jag har ridit för nån annan än Frida och Tess :o
Iaf så minns jag inte något annat..
 


Efter lektionen så drog vi ut på uteritt och picknick, Lily och jag! (Avery var med från början, men loggade sedan ut)

 
Sen hände det inte så mycket mer :D

/Hanna Winterforest

Gårdagens äventyr

Vi gav oss ut för att levla och stänga sprickor igår. Resulterade i en del knäppa händelser. Bland annat fick jag sitta upp på en mutant och sen var det sanslöst roligt att störa Hanna när hon stängde sprickor.. Hehe. Fin dag! ♥ 
 
 
 
 
Tillsvidare
Frida Silverfield :)

LängtarFör er som inte vet är det här då den lagade bron som leder till SB! :D
Den finns under marken just nu, men snart gott folk.. snart!

/Hanna Winterforest
 

Levlar

Tjoho!
Jag, Frida, Sam och Coral drog ut och gör dagliga just nu. Efter Turbos första prisrosett så har ingen av mina hästar tävlat på ett tag nu, kanske snart dags att starta nån :o
Men först så kämpar jag med att göra Coral startklar, han är ju lite loj pojken! och jag med som aldrig levlar (a)

Behöver fylla på med lite JS nu också, annars får ju hästarna ingen mat då jag blev brutalt fattig på SC efter Silverstone -.-

Ska kolla om Levka är klar nu så vi kan galoppa vidare, mot ännu mera sprickor, banor och stall, Lovely! 

Har jag sagt att jag längtar ihjäl mig till på måndag? kom igen helgen, gå fort!

/Hanna Winterforest
 

Dem smider redan planer!

 

Say hello to Silverstone!

Fick med mig en ny häst idag på prov ett tag framöver!
Den här grabben har en stark egen vilja, det märktes direkt. 

 
Men med lite tur så lär vi oss sammarbeta när vi lärt kärnna vandra bättre.

/Hanna Winterforest

Testar ny metod!

Då levla är tråkig, men måste bli gjort, samtidigt som att plugga är tråkigt, men måste bli gjort, slog jag till med en genialisk idé! Varför inte varva två saker som är tråkiga med varandra för att få båda gjorda? :D *geni*
I det här fallet handlar det om att besvara frågor, så varför inte köra två lopp - en fråga - två lopp - en fråga osv?
Haha får se hur länge det håller! Men plugget rasar, inte blir man klokare när man blir äldre, inte när det kommer till att sköta skolan. Usch typ? Men nu taggar jag och Sam en ständigt avbruten runda! Mot kvällen händer det förhoppningsvis något mer spännande än detta! :D - kanske man orkar göra sprickor och fiske också? Hm...
 
 
Tillsvidare,
Frida Silverfield :)

Oh.. beslutsångest !

Fastnar ganska rejält för dem tre nya hästarna!
När jag såg bilden första gången så tyckte jag inte den vita var så speciell, den gjorde dock större intryck på mig i spelet. Den gråa är ju hur mäktig som helst, vad mer kan man säga? Men då äger jag 3 gråa hästar..nae..

Den bruna är hemskt fin..åh.. vilket jobbigt val ! lär ju inte köpa någon alls bara för att jag inte kan bestämma mig...

I övrigt så låter Hästön opersonlig men praktisk.. fast ja, jag vet inte riktigt. Vi får se helt enkelt

                         Prins tyckte det här skeppet var otroligt fascinerande, tror han vill ut och resa!

/Hanna Winterforest

Väntar man på något gott...

Äntligen är hon här. Rose Whisper, som vi väntat på att ni ska dyka upp!
Nova blir nog glad över att det äntligen kommer in ett till sto i flocken.
 
 
Tillsvidare,
Frida Silverfield :)

Äntligen ♥

Hejsan!
Andalusier har kommit till ön och antalet stallplatser i ditt hemstall har ökat i denna veckas uppdatering!

Nya hästar:
- Dessa tre vackra Andalusier har kommit till Vingården! Rid dit och kolla in dem! För att kunna köpa en Andalusier så måste du ha nått upp till level 8.
 
Vackra andalusier!

Stall-utrymme:
- Vi har ökat antalet stallplatser och du kan nu ha totalt 10 hästar i din ägo, 9 i hemstallet samt den man rider på för tillfället!

Kommer snart:
- Vi jobbar också på en ny funktion som går under arbetsnamnet Hästön. Tanken är att ni i framtiden ska kunna släppa ut era hästar på bete på den fina ön Hästön. Där kommer de få en välbehövlig semester och när du vill hämta tillbaka dem kommer de vara fräschare än någonsin! Du kommer också att kunna äga så många hästar som du vill och aldrig behöva sälja en häst för att de inte får plats i ditt hemstall! Det kan vara mycket jobb att ta hand om 10 hästar och vad passar inte bättre än att låta de hästar du inte rider så ofta åka på en härlig semester?!

Vänliga hälsningar,
Star Stable-gänget
 

Vad kan jag säga... Är nog nästan mer excited över detta än något som kommit innan. Haha. Har väntat så länge och att dem fixar med hästfunktionen är ju super bra. Hästön låter nästan lite överkurs men blir säkert suveränt när det väl finns! Jag kan inte vänta för att få se om det blivit några synliga förändringar i hemstallet? Kanske har dem fixat till den mörka hörnboxen eller har dem inte gjort något alls? Hm. Nu ska jag sitta och uppdatera hemsidan varannan sekund! Vill in och spekulera hästarna! *-*
 
Tillsvidare,
Frida Silverfield :)
 

Oaktivitet

Egentligen så gillar jag inte när folk ber om ursäkt för att dem är så oaktiva på sina bloggar, men men!

Eftersom jag fått tråkiga nyheter irl så känner jag ingen alls motivation till varken bloggen eller Star Stable (eller något överhuvudtaget) Det är väl en slags förklaring till varför jag kommer bli/är en smula oaktiv
Men ska försöka ta mig i kragen och skärpa till mig!

Här är bilder då jag tränade upp sitsen med Prins, vi hoppade även lite i trav (mer Cavaletti egentligen, ungefär höjden jag klarar utan sadel xD )
Sen så fuskar jag jämt med pallar och liknade när jag ska upp på hästen barbacka. Så har försökt öva på att ta mig upp. Gick ganska kass då Prins är en relativt hög häst och jag som är ovig och ungefär lika smidig som en elefant. 

 
Supporten har fortfarande inte svarat heller... börjar undra om dem ens kommer svara.
Vi får väl se imorgon!

/Hanna Winterforest

Skötsel- och hälsovecka för hästarnas del

Nu har nästan alla hästarna lyckats picka in en massa saker samma vecka. 
Då jag var ute i stallet tidigt på förmiddagen upptäckte jag att Rave hade tappat en sko i hagen. Han var inte särskilt road och låtsades vara besvärad. Det var ingen fara med hoven dock så han får göra ett besök hos Conrad imorgon eftermiddag. Även Sam ska iväg till Conrad och få fotvård, men det blir inte fören till helgen om det inte är så att det finns utrymme imorgon. 
 
På torsdag ska Nova till tandläkaren (eller tandläkaren till Nova..) då hon har lite problem med bettet. Hörntänderna växer lite för fort och lite för mycket, så där ska det raspas. 
 
Förutom dem tre vandalerna har Em också gått och dragit på sig krämpor. Han har inte behövt stå lindad på länge men inatt blir det nog ändå. Han har börjat markera stelhet och lite svullnad på höger bak - samma som alltid - och för att undvika att han blir halt var vi precis ut på tur!
 
 
Vi skrittade ut en sväng, från Vingården ner till South Silver vattnet. Jag använder inte gärna läkemedel på mina hästar om man kan lösa det på annat sätt. Så istället för liniment blev det lite vattengympa i det nu relativt kalla vattnet. Det är höst i luften men idag blåser det varma vindar. Så vädret var väldigt behagligt. Nere vid stranden satt jag av och lindade av innan han först på egen hand fick trampa ut en bit. Han tittade lite fundersamt ner på sin spegelbild men började sedan trampa vatten med framhoven. Han såg prima nöjd ut kan jag tala om!
 
 
Efter att han stått och tagit åt sig stunden lite för länge utan att röra på sig satt jag upp igen och manade på honom att lugnt skritta på i vattnet. Det var både skönt och roligt för hans del även om det kan bli lite tufft när benen inte riktigt hänger med. Men nog skötte han sig utmärkt och var på gott humör när vi rörde oss hemåt igen. Väl i stallet torkade jag hans ben och lät honom tugga på en tuss hö medan jag lindade upp hans ben igen. Förhoppningsvis räcker det med lite vattenterapi några gånger till i veckan för att hålla lederna i skick! 

Tillsvidare,
Frida Silverfield :)

Några få ord..

 
Snälla snälla pleaase ge mig Andalusiern nu! Det och banken är allt jag hoppas på även om jag antagligen har för stora förhoppningar på hästen! Haha. Så nyfiken och förväntansfull.
 
Tillsvidare,
Frida Silverfield :)

Varning om oärliga och opålitliga gropar..

Eftersom jag inte hade hittat alla mina hemliga platser så hjälpte Frida mig med dem två sista.
Sista platsen blev dessutom ett nytt tänkarställe för mig, så fint där :') 


Sen så undersökte jag och Sky platsen lite närmare, och med vår otroliga skicklighet så fastnade vi i en väldigt jobbig grop. Efter många försök så lyckades vi ta oss upp.. sedan bara för att ramla ner på andra sida, få rött fall och åter igen vara tillbaka i.. ja, kan ni gissa? Gropen

 
Så ser du den här gropen så vänd dig om på direkten och fly. Titta inte bakom dig, bara spring bort bort bort från den! D:

/Hanna Winterforest
 

Dagens runda

Tror jag påbörjade dagens levlingsrunda runt 12 "imorse" och blev klar nu precis.. Haha. Idag gick det himla segt!
Men nu är alla loppen körda, alla sprickor stängda och alla fiskar fiskade! Hoppas att orken finns imorgon också! Sam vill bli klar med sin träning och ryktet måste upp både med Åskviggen och fisket. 
 
 
Tillsvidare,
Frida Silverfield :)
 
 

Önskefunktion

Jag hoppas att dem i framtida uppdateringar ger oss en bank där vi kan sätta in främst Jorvik Shillings och kanske även Star Coins även om det är mer brådskande för JS! Det händer allt för ofta att man måste göra av med JS bara för att kunna levla eller dylikt. Vill man köpa något som kostar runt 9000js är det inte heller så kul att vara nästintill pank efteråt? Så banken skulle uppskattas massor! 
 
 

Skrivit till Supporten!

Angående den här censuren. Den har alltid varit lite väl överdriven men nu har den blivit för överdriven.
Igår gnisslande jag nästan tänder framför datorn då ss envisades med att censuera allt jag skulle skriva.

Nu hoppas jag bara att dem gör något åt det!


/Hanna Winterforest

Det som händer på kvällarna

Hade inte varit inne på Star Stable på hela dagen, beslöt mig dock för att logga in och sköta hästarna åtminstone runt 20.00 nån gång. Slutade med att jag loggade ut typ nyss?

Först så kom jag och Quicky på att vi klär oss väldigt ensidigt, så vi testade en ny look! i typ 5 minuter..


Nja lite för mycket black and white

Sen tog jag med Sky till Valedale för hennes första Championat. Tyvärr så kom vi inte i mål då hon fick panik av att ha så många hästar vid sig samtidigt. Något att träna på!
Efter champet så drog Frida, jag, Sky och Rave ner i Paddocken och red lite smått, men bytte snabbt lokal till ridhuset för att hoppa hinder.
Självklart blev det inga snygga hoppbilder för min del, men man tager det man haver!


Sky älskar ju att hoppa, tar så fina och härliga språng med perfekta avstamp (När inte ryttaren styr som en tok då)

Efter ridhuset så var det spekulation av hästarna som finns tillgängliga!
Slutade även med att Frida tog hem en, den vi minst anade kan man väl säga. Hon får berätta mer för er!
Min lilla ponny Mini Trouble och jag tog även ett dopp som avslutning på denna kväll. Och ja, sadeln blev blöt.

 
Tur för honom att han är söt. Lilla tröga och tjuriga ponny.. funderar starkt på att hyra ut honom till en liten flicka ett tag. Men inget är bestämt ännu så ett tag till stannar han i mitt stall!

 
Fina Jorvik!

/Hanna WinterforestTräning om kvällarna

För min del slutar det ofta med att dem riktiga ridpassen blir sent på kvällen!
Idag har jag hunnit med mer än vanligt... Dragit Sam runt hela Jorvik även om han inte alls var pepp på att träna idag. Stängt alla sprickor och fiskat för hela slanten även om det var dåligt med napp bakom ridhuset idag... Tog sin lilla tid. Gjorde inga övriga dagliga då det är ... ja.. tråkigt? Dessutom är JS förrådet inte i behov av påökning för tillfället. 
 
Alla hästarna har fått komma ut idag. Sam fick ställa upp i Champ idag med och slutade förvånandsvärt nog på 4e plats trots sin level 10. Chiefen värmdes upp noga och sprang hem ett guld i Vdc trots en dålig start. Efter det var det Emeralds tur. Vi tog en härlig tur runt Everwind fälten och vidare mot Hollow Woods. Blev sedan en spontan start i Fgc vilket resulterade i ett silver. Det var en trevlig överaskning! Fjärde ut på dagordningen blev Nova som fick dressyras en kort stund innan även hon fick springa champ. Lillen var så exalterad att hon sprang in i det ena och det andra, men spurtade om alla mot slutet och tog hem sitt första guld. Blir så glad över hur fint dem går hästarna!
 
Nog om champ... -.-
 
Då alla utom Rave fått komma ut under dagen så plockade jag ut även honom mot kvällen. Tanken var att vi skulle dra igenom lite markarbete uppe vid paddocken bakom stallet. Han gick som en klocka men blev lite brydd när jag tog honom för långt bort från Hannas Sky. Haha. Tur att han är så snäll ändå. 
 
 
Både hästarna och vi kom överens om att det behövdes lite mer action, så vi waddlade ner till ridhuset och tog några språng! Har egentligen aldrig hoppat Rave ordentligt, men det gick bra! Han har efter all träning ute i terrängen äntligen lärt sig att lyfta på benen i språnget. Vilket i sin tur resulterat i en höjdhoppare... Men han tar sig över i alla fall, det är det viktiga. Teknik finns det gott om tid att träna på sedan! 
 
 
Dem mindre sprången går galant, inga svårigheter och relativt fin teknik!
 
 
Dem högre hindrena däremot.. Haha. Snyggingen. Här behöver det finslipas lite!
 

Tillsvidare,
Frida Silverfield :)

Emerald Beauty

Den palominofärgade skäcken som har funnits vid min sida så långt jag kan minnas. Jag var inte alls så road där i början över att få sitta upp på den äldre tossiga valacken, och vi kom inte alls överens. När jag styrde åt ena hållet gick han åt det andra. Att rida var helt på hans villkor och om han kände för det plöjde han på åt det hållet han kände. Han framkallade frustration och en hel del ilska. Efter några månaders slit gav jag upp. Jag slutade rida honom helt och övergick till diverse av Thomas andra hästar. Men känslan av förlust vägrade försvinna och jag bad om att ännu en gång på ge mig in i kampen. Vilket jag gärna fick göra. 
 
Emerald är en bestämd herre, men han är inte dum. Jag kämpade hårt med att få hans respekt och tillit från marken innan jag satt upp på hans rygg igen. Vad som hände sen vet jag inte. Hästen som tidigare varit så vrång blev mer och mer tillgiven och började visa vilja att vara mig till lags. Det var en helt ny känsla och jag bestämde mig för att se hur långt vi kunde komma. 
 
Nyfikenheten blev till vilja och viljan blev till vänskap. Emerald visade mig mer för varje dag hur han kände sig trygg och bekväm i min närvaro. Efter ytterligare några månaders slit kunde vi äntligen börja träna ihop på riktigt. Jag kunde börja ta vara på hans fina steg och fantastiska visdom. Han var gladare än någonsin.
 
 
Träningen gav resultat. På banan gick han med stormsteg och folk stannade häpnade upp för att kasta en blick på denna vackra varelse. Det var inte bara mitt personliga omdöme som visade sig bra. Efter lite tid ställde vi upp i vår första dressyr. Programmet satt och Emerald gjorde en klockren comeback. Resultat på senare tävlingar var inte sämre och jag fick ofta beröm för hur jag lyckats "rätta till" honom. 
 
Under vår tid tillsammans har det hänt så mycket att jag förlorat grepp om tiden. Vi båda har utvecklats på personliga plan, tillit och respekt. Emerald är nu min egen. Jag fick ta emot honom som en gåva då han inte hörde till någon annan än mig. Jag är evigt tacksam.
 
 
Emerald lärde mig vad som krävs för att komma en individ nära. Att ge en tyst varelse en chans. En varelse som inte med ord kan försvara sina handlingar, men som kan förklara sig på så många andra sätt. Han har delat med sig av sin visdom, något han samlat på sig under sitt långa liv. Det har hjälpt oss båda. 
 
Idag är Emerald en glad äldre herre som sprudlar av energi och livsglädje. Trots att åldern börjar ta ut sin rätt på framför allt hans leder låter det honom inte stoppas. För mig är han den bästa och jag vet att han är lika tacksam som jag över vad vi lyckats åstakomma. 
 
 
Min häst, min klippa, min trygghet - min bästa vän.
 
 

Nå,, är ni taggade? :D

Lite sugen..kanske...okej, mycket!

Hur fin skulle den här snyggingen vara i lång man? *dregel*
God lust att ta hem honom ! inte göra något förhastat nu...

 
/Hanna Winterforest

Lilltokans tur

Då Hanna ville ta med Quicky och jobba med hennes motvilja för vatten följde jag och Nova med i vanlig ordning som draghjälp. Nova blir otroligt övertaggad när det kommer till vatten och flyger kors och tvärs. Hur det gick för Quicky får Hanna berätta om, om hon skulle känna för det, men jag tycker att hon gjorde fina framsteg! :D
Nova skötte sig bra trots att hon fick tussa på utan sadel. Kände inte att jag orkade ta hand om dyblöt utrustning efter dagens äventyr... 
 
 
 
Då det var så längesedan Nova fick röra på sig ordentligt red vi alla fyra iväg till Steves för att kolla om paddocken var ledig, vilket den var. Så hon fick äntligen ridas igenom och det gick finnemang. Blev inget långt pass då hon redan var lite utmattad efter allt hoppande och simmande (fisk) så vi körde några omgångar med trav-halt-rygga-galopp och hon tog fattningen jätte bra. Inga konstigheter mer än när en ryttare red förbi med en valack som föll henne i smaken. 
 
 
Idag får hon många pluspoäng min fina toka. Hon visar trots sina ynka 4 år en otrolig vilja att arbeta och framförallt älskar hon att sammarbeta och vara till lags. Trodde aldrig att en unghäst kunde vara något för mig. Men här har ni henne! Min finaste och enda flicka!
 
Tillsvidare,
Frida Silverfield :)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Gick ganska hyfsat med Quicky ändå, trots att hon ska stegra, rusa och hoppa. Bra sätt att träna upp sitsen iaf..
Men med Nova som draghjälp fick vi i min knäppis också. I paddocken var hon så trött så red mest bara för att rida av henne. Nova såg så fin ut i fattningar (Synd att dem flesta av mina hästar har fått för sig att rusa i dem övningarna) Och Quicky var så utmattad så reagerade inte på rakterna, i vanliga fall hade det fått henne att flyga i taket. Knashästen.
Men nöjd är vi med dagens träning.

/Hanna Winterforest
 

Kort Dressyrpass

Eftersom SS tydligen tyckte att jag hade spelat nog för idag så blev det bara ett kort pass på lilltoka, men hon är då för underbar!
Valde Steves paddock just för att det smäller och händer grejer där just nu, och då Sky är ung (4 ynka år) så förväntade jag mig lite rodeo, men hon var lugn som en filbunke och klippte bara med öronen åt smällandet.
Sky är helt otrolig då hon alltid gör sitt yttersta, och idag var inget undantag!
Men då hon stått ett tag så hade hon energin på topp, men använde den på rätt sätt. Fina tjejen min ! <3

 
 
 
Som ni kan se är det mycket ställningar utåt och inåt. Tränade även mycket på galoppfattningar, då Sky har en tendens att både fatta fel galopp eller rusa in i galoppen.
Men är grymt imponerad av att hon höll sig så lugn, visst skuttade hon till då det smällde precis bakom oss.. men det är fullt förståeligt!

Imorgon ska vi försöka träna bort lite vattenrädsla hos Quicky, det blir väldigt intressant!

/Hanna Winterforest
 

Firande med Coral

 Jag och Coral firade Star Stables födelsedag på vårt lilla egna sätt, mysig uteritt!

 

 
Var ju meningen att jag skulle hinna träna Skyrain (Sky) idag också, bäst jag går in och sadlar damen innan hon slår sönder boxdörren av ren iver!

/Hanna Winterforest
 

you see it you see it YOU SEE IT?! :D

 

Star Stable fyller 2 år!

Hejsan!
Hipp hurra, Star Stable fyller 2 år idag! Det innebär att vi har haft Star Stable öppet i hela två år.

Mycket har hänt det senaste året, vi har bland annat släppt hästfunktionen, husdjur har kommit till Jorvik, ponnyer och många av andra fina hästraser har släppts, Championat har öppnats, och berättelsen om dig och Jorvik har fortsatt. Detta tycker vi är värt att fira!

Födelsedagspresent:
- Rid till närmaste brevlåda och kolla in din post, där ska en fin present finnas! När du loggar in får du också 200 Star Coins! Dessa två presenter finns tillgängliga till och med nästa onsdag den 9:e oktober så glöm inte bort att logga in innan dess!
 
Star Stable fyller 2 år!

Fyrverkerier:
- Fira ordentligt med fyrverkerier! Utanför Moorlandstallet, i Fort Pinta och utanför Silvergladebyn så finns det speciella fyrverkeri-stationer där du och dina vänner kan fyra av raketer tillsammans!

Födelsedagsbutiker:
- I Moorland, Fort Pinta, och Silvergladebyn finns speciella födelsedagsbutiker med fin fina Star Stable-prylar till väldigt låga priser. Skynda fynda, dessa butiker kommer endast vara öppna tills nästa onsdag!

Tack för att ni spelar och gör Star Stable till det bästa hästspelet någonsin!

Vänliga hälsningar,
Star Stable-gänget
 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Som vanligt hoppas man liite för mycket dagen innan! Men tycker ändå att uppdateringen är relativt bra. Att man får 200sc är absolut inte att klaga på, och väldigt tacksamt. Måste dessutom säga att tränset, särskilt på Friesern, ser ut att kunna vara väldigt fint! *Håller en tumme.* Förhoppningsvis får vi äntligen se mer av Andalusiern och Södra Jorvik nästa vecka! Så veckans uppdatering får godkänt trots allt!
 
Tillsvidare,
Frida Silverfield :)

Spännande uppdatering?? ....

 
Ja hörni. Jag har faktiskt för en gångsskull en hel del tankar om vad veckans uppdatering kommer att kunna innehålla. 
Jag tror att vi kommer att få Andalusiernäntligen! Då man hittat andalusier i filerna. Där finns färgerna Grå, vit och brun med. Det finns även anledning att tro att rasen kommer att få ett speciellt utseende precis som vår redan så vackra Frieser. Detta då filerna matchar varandra. Förutom andalusiern, funderar jag precis som alla andra över Södra Jorvik som kommer närmare med stormsteg. Jag tror dock inte att vi har sån tur att det öppnas (ledande uppdrag) imorgon, utan tror snarare att vi får ett realese datum. Anledning till att så många tror att det äntligen är dags att få komma in i SJ är nog främst för att Gyllenåsarnasdal öppnades bara månaden innan Star Stable hade sin första födelsedag, och som ni säkert redan vet firar dem 2 år på torsdag. Därmed tror jag att det kommer att dyka upp festligheter så som förra året, som bl.a. extra disco, fyrverkerier och ev utrustning eller kläder dagen till ära. 
 
Trots mina spekulationer och små förväntningar över att vi äntligen ska få en riktigt bra uppdatering (tyckte mycket om stallhjälpen dock!) så har jag inga större förhoppningar! Det blir vad det blir, men mest hoppas jag på andalusiern om vi ändå "bara" får ett realese datum för SJ! :D
 
Tillsvidare, 
Frida Silverfield :)