En helt vanlig kväll

Börjar väl lite smått med att vi bestämmer oss för att besöka tomten i Jarlaheim och fixa till oss några presenter. Frida på sin eldiga lilla häst Atlas och jag på kära gamle Turbo.
Ridturen dit gick utan några större missöden, Atlas är ju född och uppvuxen i SB så han känner ju till stället!, hos tomten så blev det då julklappar. Vi fick varsin blå mössa som jag envisades med att ha på mig resten av kvällen :D sen fick Frida sååå fina, matchande skor och byxor medans jag fick vantar och träns.
 
Efteråt tittade vi på hästarna i Fort Pinta, ingen häst där som intresserar mig så hemskt men vore roligt om Frida plockade med sig en hem därifrån nån gång.. hm..
Wroooooom sa det och vi stack iväg till Firgrove, Atlas skötte sig super längst vägen såvitt jag vet. När vi kollat klart på hästarna där så skulle Atlas få testa hoppa lite, med mening den här gången xD


Är ju lagomt imponerad av grabben, han har utvecklats enormt på så kort tid. Visst tar han mega skutt över hindren och ibland blir det stopp, men han är en sån rak och ärlig häst.
Här tränade han in sina karate moves!
 
 
Turbo fick stå och äta i en buske medans jag lekte fotograf. Han har blivit ett riktigt matvrak!
Men stora fina hopp fick Frida till på Atlas också, tror tyvärr att jag missade dem flesta då jag fixade med bilderna -.-
 

Och med min talang som fotograf fick jag självklart till det här kortet också, snyggingar! ;)

 
Efter Atlas stora bedrift så besökte jag och Frida discot medans han fick vila sina ben, Turbo åt väl upp rabatterna eller stod och sov.
När vi gjort det vi är bäst på (Dansa och prata om allt mellan himmel och jord) så blev det utloggning.
Imorgon är det en ny dag! 
 

Skördebygden, vah? Hmm..

Då skördebygden nu faktiskt har släppts, och då jag inte gett någon åsikt om området kände jag att det var dags!
 
Över lag så är jag en av få som inte är särskilt hypade över detta "fantastiska" område. Över lag tycker jag att dem gjort ett bra jobb med fin natur och genomtänkt struktur. Men inte var det så spännande som jag förväntat mig.
 
Efter värdshuset nere vid bron är det första man möts av Gröndal. Detta är en väldigt fin plats, men jag trodde att det skulle vara ett mer öppet område med fler platser att rida på och utforska. Dock så är det relativt mysigt även om det utstrålar en lite kuslig känsla med det lite dunkla ljuset. Lite som en skog ur en sagobok som Hanna uttryckte sig. Förävrigt är skogen väldigt fint gjord och det märks att dem lagt tid på att få den att se annorlunda ut vilket jag gillar! 
 
Trallar man sig igenom Gröndal så öppnar det snabbt upp och man rider ut på öppen mark med härliga ljusa fällt och fina små tegelhus. Detaljerna runt de små husen och även längst med vägar med murar och dylikt är väldigt uppskattat då det känns väldigt levande. Jarlafälten är nog det finaste med hela Skördebygden då dem små gårdarna (bland andra Goldspurs) ligger utplacerade lite undanskymt här och var. De små gårdarna är vad som håller mig kvar vid att SB inte är helt och hållet genom tråkigt. Det är mysigt att rida runt på det här området och jag är mäkta besviken på att man inte kan ha hemstall varken vid de mindre gårdarna eller nere vid paddockön! Tyvärr blir man även här lätt uttråkad och det finns inte mycket kvar att se efter att ha utforskat området en gång.
 
Rider man vidare inåt byn så hamnar man tillslut i stade Jarlaheim. Jag måste få säga att jag tycker att det är roligt att spelet har fått en riktig "stad" men att dem ändå behållt känslan av något mindre mer hemma vänligt. Jarlaheim känns som en mer kompakt version av Silverglade byn och Västkobbens fiskeby och det blir nog ännu roligare när det dyker upp lite mer affärer och sånt. Ett nytt shopping område kan jag tänka mig. Staden är i övrigt väldigt fint gjord och skiljer sig helt och hållet från annat vi tidigare sett i spelet. Så nog fick vi något nytt. Jag är precis som många andra väldigt förtjust i den fattiga delen som ligger lite avskiljt längst stadens mur och tycker att det är väldigt speciellt och en väldigt bra idé av teamet att skapa! 
 
Nu till Jorvikstallet. Det som alla väntat så spänt på att äntligen få besöka. Min första tanke var - Oj, vad spännande, men det övergick snabbt till en mer neutral inställning när stället översvämades av spelare och när jag insåg att det inte alls gav samma nostalgi känsla som jag trott att det skulle. Haha. Men samtidigt är det himla roligt att det äntligen kommit hit. Det är mycket som stämmer med våra kära Star Shine Legacy spel och det är roligt att få sig en påminnelse om de yngre dagarna när man rider igenom här. Stallet är himla fint och det är väldigt mysigt. Dock skulle jag nog vistas mer här om det inte var så himla populärt - mycket folk!
 
Över lag tycker jag om Skördebygden. Paddockön och de ridmöjligheter som finns är inte att klaga på. Men samtidigt tycker jag att området är rätt tråkigt. Det finns både för och nackdelar och jag finner det svårt att förklara mina tankar på ett vettigt sätt.. *hmpf* Meeen, skördebygden är kul. Det är roligt med något helt och hållet nytt. Negativt som fler lagt märke till är att storylinen inte längre går ihop med dem uppdrag vi gjort tidigare. Det är tråkigt och jag hoppas att teamet rättar till detta på något sätt. Har nästan lust att spela igenom storyn igen på en ny gubbe bara för att se hur pass man reagerar på att storyn inte längre stämmer. Haha. 
 
Om det inte kommer en riktigt liten mysig gård att flytta till kommer jag att stanna i Silverglade. Det är och förblir mitt hem. Jag trivs helt enkelt mycket bättre där och det känns mer som hemma. Det är dessutom mer variation i områdena och lite "mörkare" eller vad man ska säga. Mer ombonat och hemtrevligt. Men tummen upp för skördebygden även om jag inte tillhör dess enorma fanclub! ;) Hoppas att jag fick fram något med detta...
 

Lite smått & gott

Hon till höger är väldigt osocial .___. 

 
Men men, allt för bloggen tydligen ;)
Vill köpa tillbaka Daywinner.. onödigt att jag sålde henne, men inte just nu! Snälla, kom hästön

Men så fort som möjligt så ska hon få komma hem igen! 
 

Tidigt fluffig julklapp

För några veckor sedan i en uppdatering så öppnade husdjursshopen i Jarlaheim. Vanligtvis brukar jag inte lägga något större intresse i husdjuren i spelet då jag så himla lätt tröttnat på dem jag tidigare köpt. Men nu var det något som fångade mitt intresse och det var att det kommit en Dobberman. Blev lagom nyfiken och såfort jag loggade in så red jag dit för att kolla. Självfallet hade jag förväntat mig något helt annat så när jag såg den brunsvarta lille saken blev jag inte särskilt dragen. 
 
Meeen.. Dagarna gick. Tror det tog en vecka eller två tills jag kände att - Nej, jag måste ha den där hunden! Så medan Hanna väntade uppe vid Nilmers (hon var utan SR för stunden) så sprang jag iväg och köpte den lille. Och för första gången har jag inte tröttnat på ett av spelets husdjur. Haha. Är mer eller mindre besatt av min lille grabb och han är ju så ofantligt söt .__. *fjant* Hanna kom ju dessutom på det fantastiska namnet!
 
Say hello to Lill Tass :')
 
 

Ultrasill och levlar

Idag var det Ultrasillen som gick sitt öde till mötes. Måste säga att fisket i SB har gått förvånansvärt fort. Har fiskat kanske 5-7 gånger? :o Eller så har tiden bara gått snabbare än vad jag trott. Idag blev jag gillad och om två dagar blir jag populär... Klagar inte!
 
Men till dagens höjdpunkt - Jag gick upp i level 15! :D 
Det var inte igår man såg den där texten senast! ;)
 
 
 
 

Allvarligt?

Star Stable tänker inte låta mig spela ikväll tydligen, gick hur bra som helst nyss.
Men var tvungen att installera uppdateringar och då blev jag nyfiken om dem skrivit något på nyhetssidan om vad dem uppdaterat.
Tyvärr så var jag inte smart nog att öppna en ny flik, utan avbröt helt enkelt installationen och kollade in nyheter. Stod ingenting där dessutom

Sen när jag trycker på spela igen, så dyker den hääär rutan upp gång på gång, stängt ner alla program som går att stänga ner, men ändå går det inte?!
Släpp in mig!
 

Fullt i plånboken

Jag upptäckte igår när jag gjorde juluppdragen att jag fick fullt med Jorvik Shillings och tänkte då "jaha, bara att köpa mat!" Så jag tog uppdraget där jag var och sprang vidare till till Sgb där det skulle lämnas. Vid det här laget hade jag glömt att jag hade fullt med JS så jag lämnade in det uppdraget och fick upp samma ruta igen att "du har fullt med jorvik shillings" eller vad det nu står. Då reagerade jag på att hallå... Förut kunde man inte lämna in ett uppdrag som gav JS om man hade fullt - dvs 10.000. Men nu kunde jag det. Är det något dem ändrat eller är det bara en bugg säg? Nu gick jag inte miste om mer än 35js men det blir ju lite irriterande även det. 
 
Ge oss en bank!
 
 

Där uppe bland bergen

Om ni inte har varit uppe här redan så rekommenderar jag verkligen stället!

Bland mina favoritställen i Star Stable kommer Valedales Berg alltid vara högt upp på listan, älskar att vara där.
Och se all natur där nere, det ger utrymme för tankarna att flyga runt fritt utan hinder.
 
 
I know it's been a while but I can see you clear as day. Right now, I wish I could hear you say:
I drink too much, and I smoke too much Dutch. But if you can't see me now that shit's a must

When I see my face in the mirror

We look so alike that it makes me shiver
 


Tösen min

Woho mitt första inlägg med nya, fräscha bilder sen uppehållet!
 
Som tidigare sagt är min häst Quickwhisper (även kallad Quicky) rädd för vatten. Moorland har ju en strand nära stallet så vi tränsade Quicky (Skippade sadeln så att den inte skulle bli blöt) och begav oss ner dit.
Den här damen har ju inte blivit riden på ett bra tag nu och vår senaste vattenträning med Nova och Frida var ju längesedan så självklart skulle hon inte ner i vattnet!
Hon vägrade gå i närheten av det, men till slut så gav hon med sig och kunde stå med framhovarna i.


Quicky har faktiskt ett högt personligt värde för mig, hon var den första hästen jag köpte och hon påminner mycket om en älskad irl häst.
Hon är en riktig pärla och gudasnäll (Iaf om det inte är något vatten i närheten!) lugn och stadig i dem flesta lägen och står med alla fyra hovarna på jorden.
Fram tills idag var jag ändå säker på att jag skulle skicka iväg henne till Hästön när den kommer, men nu är jag osäker. Tror nästan att det blir att hon stannar!

Underbara häst!

 

Katastrof?!

Ni kanske inte ser det hemska med det hela. Men den här lilla butiken har förstört sååå mycket! Oavsett vilket hemstall jag bor i, så hittar jag ett hörn där jag "parkerar" varje gång jag loggar ut. Detta var mitt hörn!! och vad ser ni där nu?
Jo en liten dum julbutik .___.
 
Vad ska jag ta mig till? :'(
 

Inridning eller busgalopp?

För tillfället är jag och Hanna i full gång med att rida in mitt senaste tillskott som ni blivit presenterade för förut. Atlas hade när han kom till mig blivit riden relativt taffatt i alla gångarter så vi började praktiskt taget från början.
 
I två veckor började jag med att bara skritta på honom. Först på bana för att hålla det på en begränsad yta men övergick sedan till lättare skritturer runt Vingården där vi fortfarande bodde. När han kändes så pass trygg att jag kände att det var läge att börja trava lite så kollade jag alltid noga för att se att det inte fanns några andra ekipage i närheten. Atlas har en förkärlek till andra hästar och rusar gärna efter... Traven slutade i katastrof en eller två gånger innan det faktiskt fungerade så gott som.. Bra? Det känns som om han ändå är väldigt stadig. Men så har jag inte haft och göra med hingstar såhär förut. Så ska inte yttra mig kanske. Haha. 
 
Som ni kanske förstått har jag och Hanna förflyttat oss till Moorland igen, vårt gamla hem, och jag måste säga att jag tycker att det är otroligt skönt! Trots att det om dagarna är mycket folk så lugnar det ner sig mot kvällen, och då är det perfekt att plocka ut Atlas en stund på cavalettibanan... Notera att bommarna och "öppningen" till banan är sanslöst farliga! I slutet på förra veckan bestämde vi oss för att han var redo att börja träna lite på riktigt. Så med Hanna och Turbo som sällskap gick vi ut på banan och började värma upp. Han skötte sig jätte bra och även i traven. Hanna kommenterade gång på gång hur han ställde sig fint i "volterna" och han höll sig lugn om man bortser från några crazy rus. Och bättre går det!
 
I veckan när vi kände att traven satt fick han för första gången gå lite lopp. Vi körde Moorlands bana till en början och travade den lugnt och sansat med Turbo i täten. Det gick jätte bra när det inte rusade förbi andra ekipage som då drog med sig lillen... Jisses. Men vi tog oss runt, på sådär 3 minuter, personligt bästa (!!), och samma dag bestämde vi oss för att testa galoppen. Förra ägaren sa bestämt att han kunde ta galoppskänkeln och att han förstod vad han skulle göra, men att han fortfarande hade lite svårt för att förstå varför han ska galoppera långsamt? Så mycket riktigt, efter lite planering gav Hanna oss klartecken och jag gav skänkel. Galoppen tog han men det var att snabbt agera in på en volt för att han inte skulle rusa banan runt. Detta gjorde vi några gånger tills han lugnat ner sig lite i båda varven. 
 
Där tar det inte slut. Efter det så passade vi på när han ändå var lite trött att ge oss på Bobcats ridbana också. Där finns det lite mer utrymme att galoppera. Det gick förvånatsvärt bra! Han skötte sig hela banan bortsett från ännu ett litet missöde (rus) och vi tog oss runt helskinnade. Som avslut red vi ett varv på den tydligen inte alls läskiga slalombanan och sedan fick det vara nog för hans del. 
 
Träningen fortsätter som ovan skrivet och han sköter sig jätte bra. Han har tärt sig till Turbo så frågan är hur det går om man blandar in en ny häst. Haha. Dock början han redan nu lugna ner sig överlag och han börjar mer och mer likna ett jätte bebis med lite mycket vilja. En väldigt snygg sådan! Väldigt tacksam för all hjälp Hanna bidrar med! Det är väldigt kul att vi äntligen hittat tillbaka till spelet! 
 
Mitt första försök att redigera en bild. Go easy on me...
 
 

Maybe, maybe not

Det här är min plan.
Stryk förra inlägget om du nu hann läsa det, tänker försöka komma tillbaka.
  • Först och främst ska jag ha en maxgräns på två hästar i stallet som mest när hästön kommer.
  • Ska strunta totalt i dagliga och i att levla tills jag verkligen vill det.
  • Kommer försöka återfå stallkänslan och ridkänslan i spelet ! det här spelet är mer än bara ett spel...
  • Ingen häst får köpas in om inte mina nuvarande hästar är i maxad level
  • När jag väl börjar med dagliga igen kommer jag ha begränsat område som utökas med tiden
  • Ha roligt!
Nu känner jag mig ganska så pepp på att börja spela igen, men blir inte förvånad om den känslan är över imorgon.
Och datorn verkar ställa till det ordentligt för mig också, så här jobbig brukar den inte vara.

Måste erkänna att jag skulle känna mig ganska så lost utan Frida.
Oavsett vad det än gäller så finns hon där både i medvind och motvind. Tack
 
Nej men vi får se vars hela det här leder, kanske ger jag upp i samma minut som det här publiceras, haha!
 

Så ligger det till

Jag har funderat lite över varför spellusten har försvunnit så totalt som den har. Det jag kommit fram till har delvis att göra med antalet hästar som just nu finns i mitt stall. Det känns inte som om man någonsin blir nöjd och antalet växer och växer hela tiden. När den ena blir klar kommer det en ny som ska tränas och bli "färdig". Men vad uppnår jag med ett fullt stall? Missförstå mig inte. Alla mina hästar betyder väldigt mycket för mig. Men för tillfället kan jag inte göra någon av dem rätta. Och den som tar mest skada här är Emerald. Jag hinner aldrig rida honom då det känns som om de andra hästarna är mer aktuella och jag känner nästan ett krav att dem visuella hästarna måste motioneras och ursäktar mig med att Emerald är gammal och kan må bra av en viloperiod. Dock har den perioden gått och blivit för lång.
 
En annan sak som stör mig. All hysteri om utrustning, kläder, outfits, rekord tider, rosetter... Det är nästan inge roligt alls att logga in då det allmäna temat i spelet just nu är kändisskap och framgång. Ta bara en titt på globala som ständigt spårar ur, eller alla förbannade spelare som inte lyckas ta sig hela vägen till en rosett i ett champ, och sedan står och skäller ut dem som gjort det? Är det verkligen så vi vill ha det? Nej. Jag saknar tiden då Star Stable inte hade lika många "finesser" som kunde utnyttjas på fel sätt. Det är ett spel, I know. Men för tusan. 
 
För tillfället har jag blivit förvisad till Moorland vilket jag är väldigt tacksam över. Jag har alltid haft en speciell relation till området och blir nog kvar här ett tag. Jag längtar grymt mycket efter Hästön för att kunna släppa ut mina hästar på semester där dem kan äta och ha det gott, samtidigt som jag helt och hållet ägnar mig åt Emerald - utan att känna någon stress över de andra hästarna.
 

Tillägg! Hanna påminde mig om alla fördömda dagliga uppdrag. Det drar ju ner motivationen att göra samma sak om och om igen, dag ut och dag in! Wäh.
 
Arkivbild
 

Leker med Gimp

Är helt värdelös med det dock, det enda jag förstår är hur man gör supernovor (a)
Men vet att resultaten kan bli helt fantastiska med gimp, och känner mig ganska så klar med paint, haha.

Nej så med Uncle Kracker i öronen ägnar vi oss åt gimp den här lördagskvällen :D

Men har faktiskt varit inne på Star Stable idag, tog ut Silverstone på spökäventyr och lite mer tråkiga dagliga äventyr. Grabben hade full energi och var så sprallig och glad!
Spökena var dock det läskigaste som fanns, och speciellt när dem försvann helt plötsligt.

I slutet trodde han nog att det var han som jagade bort dem, för han blev plötsligt väldigt självsäker och kastade nöjt med huvudet då dem for hem igen. Knashästen min :')

 
 

Vart håller vi hus?

IRL livet tar över ibland, det vet vi alla. Och när tiden inte finns, finns inte motivation. Inga ursäkter här. Bara en update. Vi lever, vi skrattar och fånar oss lika mycket som vanligt. Så på återseende soon enough kära vänner!
 
Gammal bild på en tappert ekipage som länge galopperade på stället. Jag och Rave slöt in för att hålla sällskap på löpbandet ;)
 

Silversong Runners

Yes, efter att vi sprungit klubblösa ett bra tag nu (Ingen aning om hur länge, men länge är det!) så har Frida skapat sin klubb Silversong Runners igen, vilket var otroligt skönt då jag funderat på att skapa en egen klubb för att slippa inbjudningar som ibland drivit mig till vansinne.

Har ju känt mig väldigt kluven om jag vill ha en klubb där det händer saker, ta del av en gemenskap. Eller om jag vill ha en klubb som inte ens är en klubb, en titel?
Jag är inte säker, men tror jag äntligen fått svar på den frågan. Jag vill ha en titel. En titel som inte är en titel utan ett hem. SR är mitt hem..

Det händer ju saker nästan varenda dag i SR! :D två knäppskallar som hittar på det ena och det andra. Och även om vi inte har namnet under oss, så kommer vi alltid tillhöra SR. Vars vi än går, vad vi än gör så kommer vi alltid bära med oss det.
Bara inte insett det förr. Ingen av mina föregående klubbar (och det är väl typ bara en klubb?) har aldrig kunnat, och kommer aldrig kunna mäta sig med SR. Bara skamligt att jämföra.

Nej så gott folk. Finally så kan jag se och uppskatta vad jag har och haft så länge. Vilket är helt underbart! :D

Ni ska veta hur svårt det var att få till den här bilden! D: blod, svett och tårar!
Obs, en gammal bild också (a)