Snyggingen redo för nya utmaningar!

 
 

Hmmm...

Börjar fundera över om det bara är jag som har problem med att hästarna randomly tvärstannar? .___.
 
 

Igår blev det allas tur!

Då Wolf och Snusan fick motion genom träningen igår, och då jag bara har fem hästar och en ponny hemma i stallet just nu så kände jag att varför inte ta tillfället i akt och motionera alla? Så när Snusan var klar för dagen plockade jag med mig Emerald och skrittade iväg till Jarlaheim för att göra dagliga inne i staden och hos G.e.d. Har funderingar gällande att sätta igång honom lite smått och han verkade relativt pigg på det så vi får ta det i långsam takt!
 
Snusan klar för dagen. Tröttmössa efter träningen.
 
Blir lika fascinerad över hur fint steg han har varje gång jag ser honom!
 
Efter Emerald plockade jag ut Whis som behövde få utlopp för lite energi. Så vi började med att skritta iväg till Silverglade byn för att köpa det nya lila schabraket som är så galet snyggt! Ombyte så att hon kunde inviga sitt nya plagg och sedan upp till fälten mellan Moorland och Doyles. Där jobbade jag henne mycket i traven vilket hon kändes väldigt bekväm med. Hon är alltid så arbetsvillig min dam! Och sen att hon går så himla fint, det är ju en fin bonus. 
 
 
Nova säger sig självt. Hon behövde springa och bada. Ska man göra Nova glad så är det bad som gäller! Så först skrittade vi upp vid championatet och vidare ner till stranden. Där fick hon trava av sig lite och sedan sträcka ut i en härlig galopp. Efter det tog jag av och la sadeln åt sidan och lät henne roa sig bäst hon ville. Det är inte alltid lätt att sitta kvar på tokfian som bokstavligen kastar sig ut i vattnet!
 
 
 
Sist och denna gången faktiskt också minst var det dags för lille Ponnyn att komma ut. Vi tog det lugnt då han är helt och hållet till 75% ur kondition... Han står trots allt och käkar hela dagarna så han har sina själ. Vi skrittade från Moorland och upp till Nilmers högland där vi tog ett varv runt gården, njöt av utsikten, och tog en kort galopp på väg tillbaka. Han är lite söt lille grabben så nog har han sin plats hos oss! 
 
 
Wolf fick tyvärr inte vara med på bild idag. Haha. Men han gör sig säkerligen snygg i kommande inlägg ;)
Måste få säga att det var himla skönt att gå och lägga sig igår när man visste att alla hästarna var motionerade och lika trötta som en själv! Min fina lilla flock ♥
 

Moorland

 
 

Snusans tävlingsdebut

Idag har det varit en stor dag för Snusan. Dagen började med att jag tränade Wolf i Moorland, men då han tränats hårt i två dagar redan och dessutom nått fina framsteg så fick han vila och Snusan fick komma ut. Hon var till en början väldigt seg och ville inte riktigt alls. Men vi skrittade iväg till Steves gård och körde vidare därifrån till Marley, vingården och sen gåd. I gåd bestämde jag mig för att testa henne i Gdc, vilket gick sådär. Sjukt mycket folk och ivriga hästar vilket gjorde min unga lilla vän väldigt stressad. Men vi tog oss lugnt i mål och placerade oss på 11e. Väl i gåd fick hon sedan vila en timme innan vi fortsatte träningen. 
 
När det var dags igen så var hon en helt annan häst. Hon hade samlat på sig ny energi och var hypad som få. Vi rusade igenom gåds banor och sedan Firgrove och Valedale bara för att upptäcka att det var Championat dags i Valedale när vi kom dit. Så vi tog oss runt loppet vid Valedale sjön och drog oss sedan vidare ner till champet. Snusan höll sig otroligt lugn medan hästarna runt oss for hit och dit och vi fick en väldigt fin start! Hon drog iväg som ett spjut och vi låg allt mellan etta och femma genom loppet vilket gjorde mig både chockad och stolt. Hanna och jag har nämligen alltid sagt att det är något med Snusan och Sky, dem är riktiga tävlingsindivider! 
 
Resultatet på Valedales championat kl 22.00 ser ni här under! Jag är som sagt väldigt stolt över min lilla häst!
 
 
 

Fnusan och lill Tass runt Jorvik

 

Det där som kom...

Kan inte säga att jag nöjd med dagens uppdatering. Visst är Hästön bra att ha till hands men ju mer jag tänker på den så känns det så opersonligt att samla hästarna på hög där borta bland tusentals palmer och lär få dåligt samvete om jag inte skickar iväg dem på lyx D:
Och chatten ser jag inte heller som något positivt. Tycker inte alls om när säg-chatten blinkar, nu lär den ju göra det oftare. Sen att globala bara gå att se vid byarna igen... ja, tänker inte ens kommentera det. Jag ville ha en lugnare chatt, men det här var inte vägen jag hade tänkt mig dit .___.
Men men, kanske bara jag som är petig. Det kan ju bli bra det här också!

Man kan visst inte se globala vid Moorland, nu är jag sur. Riktigt sur.

Vad är det för knep dem försöker med?

Idag fick vi äntligen den efterlängtade hästön som vi väntat på så länge. Funktionen i sig kommer att komma väl till hands för många och jag själv hade inte räknat med annat än att det skulle kostar en slant att skicka iväg sin häst. 
 
Men ta en titt på detta.
 
 
Jag skulle nästan vilja påstå att dem kör lite fult spel här. Det finns som ni ser två sätt att skicka iväg sin häst. Den ena är en fantastisk lyxsemester för brutala 149 sc då hästen kommer hem i topform och får leva ett drömliv på semestern. Det andra alternativet är en budgetsemester som kostar antingen 1200 js eller 29 sc, här har hästen det bra, men inte mycket mer än så och kommer sedan hem med gul smiley. 

Ska man analysera bilderna på dem två hästarna som dem valt att använda så känns det som om dem valt väldigt taktiskt. Den övre hästen sprudlar av energi och glädje medan den undre ser lite hängig och nere ut. Är det för att dem på något sätt spelar på vårt samvete? Att dem vill att vi ska känna att "nae.. alltså lyxsemestern är ju ändå bättre.." ?? För jag är sån att jag har på tok för starka känslor för mina hästar i spelet, och om dem kommer hem med gul smiley så känns det inte som om dem blir ordentligt omhändertagna (det är ett spel, jag vet, men ändå!) jag tycker därför att funktionens upplägg när det gäller att skicka iväg hästarna är väldigt fult spelat av teamet, men jag hissar definitivt funktionen. 
 

Nyfiken i en strut

När jag drog första halvan av rundan med Wolf idag, så möttes jag av en jätte stor folksamling (märk hästsamling) utanför biblioteket... Efter att ha tagit bilden red jag in i gruppen och då dök det upp ännu fler ryttarlösa hästar? Hmm. Jag var dock för rädd för att störa om jag gick in, så jag fortsätte oinformerad därifrån. Haha.
 
 

Frisk igen!

Idag så var Turbos temperatur nere igen och ser otroligt mycket piggare ut! :D Vi kommer ta det lugnt dem närmaste dagarna, men åh så skönt att han är frisk. Min älskade vän mår bra igen :')
Nej nu måste jag och Coral fortsätta med dem dagliga!

Hjärnskrynklande

Nu på kvällen efter att jag levlat Wolf fick jag för mig att jag hade tråkigt. Då nämnde Hanna att hon inte orkade levla och jag nappade direkt på att levla hennes Dynamit! Jag är så brutalt förälskad i den hästen och att provrida den gjorde mig inte mindre sugen på att plocka hem en själv! Drog igenom alla områden utom Firgrove, Valedale och Skördebygden. Vilken häst. Så himla snygg så kunde inte låta bli att hela tiden vända och vrida på vinklarna för att få en ordentlig titt på honom! *-* Nu är det inte långt ifrån att plånboken blir tom igen då jag har fattat tycke för TVÅ nya hästar. Inte bra. Inte bra! ;) Sen var det lagom förvirrande att se sig själv springa runt, och att chatta var ju en kamp då jag hela tiden kollade vad "Hanna" skrivit.. *confused* Tack för att jag fick låna din fina kille Hanna :D